Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Ковані меблі в інтер'єрі

26.03.2018

Витончені і довговічні ковані вироби ручної роботи стають все більш популярними в останні роки. Ковані меблі як справжній витвір мистецтва може прикрасити будь-який інтер'єр, оформлений в англійському стилі, прованс, Шеббі шик, шале або кантрі.
Незважаючи на тяжкість металу, плавні вигини і завитки кованих виробів додають легкості і елегантності інтер'єру, а також легкий дотик середньовічної магії, адже такі меблі виготовлялася з давніх часів для королівських покоїв і згодом цінувалася в усі віки.
Якщо в середині 20 століття ковані меблі асоціювалася переважно з екстер'єру заміських котеджів, то зараз вона займає вагоме місце в інтер'єрах квартир і апартаментів. Витіюваті візерунки металевих ліжок з м'яким узголів'ям, красиві журнальні столики, етажерки і кухонних комплектів створять романтичну і вінтажну атмосферу.
Меблі з металу також проводиться спільно з бамбуком, деревом і склом.
Способи виготовлення кованих меблів наступні.
1. Для отримання художньої ковки використовуються два методу обробки металу: холодний і гарячий. Гарячий метод обробки матеріалу застосовується для того, щоб метал ставав пластичним і міг приймати будь-які задумані форми, аж до геометричних малюнків, ажурного мережива або візерунків рослин, квітів, вензелів. При гарячому способі нагрівають твердий метал до 600-700 градусів.
Холодний спосіб або штампувальний - це масовий спосіб отримання кованих виробів в найкоротші терміни, що допомагає здешевити виробництво і бути доступним ширшому колу покупців.
2. В силу тенденції на вінтаж в інтер'єрах Провансу або Шеббі шик, ковані меблі навмисно виготовляється з ефектом старовини, забарвлюється з потертостями, шорсткості або видимими тріщинами.

Для ретро моделей ліжка метал фарбують в золотий, чорний або білий колір, а також все більш актуальним стає сріблястий колір і іноді зелений.

3. Ковані ліжка можуть виготовлятися з високим, схожим на королівський трон, металевим голови, а також з балдахіном, що створить враження казкового або готичного інтер'єру середньовічного замку.

Поділитися: