Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Клаудіо Луті і його фабрика меблів Kartell

02.06.2018

Корпорацію Kartell в Італії заснував Джуліо Кастеллі в 1949 році для виробництва пластикових контейнерів і ємностей. З приходом до управління його зятя Клаудіо Луті з 1988 року компанія почала виготовляти з пластику також і меблі.

Перший стілець із пластику Dr. Glob придумав легендарний Філіп Старк. Пізніше його прозорі стільці La Marie і Louis Ghost стали відомими на весь світ бестселерами, про це докладніше можна почитати в нашій попередній статті про Пилипа Старка: "Філіп Старк - гуру ресторанних інтер'єрів"
Крім Ф. Старка, до співпраці залучалися і інші імениті дизайнери зі світовими іменами: Патриція Уркиола, Ферруччо Лавіані, Віко Маджістретті, Жан-Марі Массо, Маріо Белліні, Етторе Соттсасс, Гаетаном Ауленті, Антоніо Читтерио.

Почавши випускати меблі, фабрика також сфокусувалася і на дизайні світильників і посуду. З ідеями Ферруччо Лавіані, Kartell запропонувала світові одну з яскравих ламп століття - настільну лампу з пластиковим підставою Bourgie, лінійка якої незабаром була доповнена люстрою з металевою ніжкою Bourgie.

Будинок самого президента корпорації Kartell, який знаходиться в респектабельному районі Мілана, представляє не менший інтерес для цінителів унікальних і вишуканих дизайнів. Дизайн особняка спочатку оформив зірка світового дизайну - француз Філіп Старк, а пізніше вніс свої корективи і декоратор Ренцо Монджардіно. Антикварні меблі і стіл T-Table від Патрісії Уркиола заповнює столову і хол, а лампи власного бренду Kartell чудово виглядають на тлі шпалер шинуазрі в вітальні.

Дизайн світильника Taj розробив Ферруччо Лавіані.
Важливим для президента Клаудіо Луті було те, щоб дизайнери і декоратори змогли органічно поєднати сучасну пластикову меблі Kartell з класичним інтер'єром будинку. Таким чином, власний будинок став презентаційної майданчиком для продуктів концерну Kartell.
На сьогоднішній день компанія Kartell завоювала безліч премій і нагород: Reddot Design Award, Japan Awards, Design Award American Societies of Industrial Design та ін., А також відкрила музей своїх творів дизайну в Мілані в 1999 році на честь свого 50-річчя. Музей займає площею 2500 м², в ньому виставлено понад 3800 дизайнерських експонатів - предмети меблів, світильників, фотографій та інших експозицій італійського дизайну.

 

Поділитися:
Товари з вітрини