Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

7 культових предметів меблів в історії італійського дизайну

07.04.2018
  1. Анатомічне крісло Sacco від фабрики Zanotta.
    Хто не знає гумористичного персонажа Ждуна, придуманого за формою цього м'якого крісла! Анатомічне м'яке крісло Sacco придумано фабрикою Zanotta в 1968 році, потужності якої знаходяться в м. Нова-Міланезе, провінція Ломбардія.Перші крісла Sacco були випущені зі шкіри та знімного інноваційного матеріалу, а всередині містилося наповнення - піна з полістироловими гранулами, завдяки чому і досягався максимальний комфорт.
    2. Прозорі стільці EROS від міланської фабрики Kartell.
    Випущений ще в 90-х роках виробником Kartell за участю відомого дизайнера Філіпа Старка стілець EROS підкорив ресторанні інтер'єри кількох континентів. Ніхто вже й не помічає новизни, як ніби такий стілець існував завжди.
    3. Стільці Louis Ghost від Філіпа Старка.

Louis Ghost - це символічний стілець, повністю повторює плавний дизайн стільців французького короля Людовика XVI. Вироблена партія стільців "Привид короля Луї" з прозорого полімеру в стилі бароко Філіпом Старком для Kartell в 2002 році стала бестселером еклектичних інтер'єрів.
4. Різнокольорове крісло Proust від Алессандро Мендіні.
Крісло Proust, створене в 1978 році міланцем Алессандро Мендіні для студії Alchimia і фабрики Cappellini, уособлює яскраві фарби венеціанського карнавалу. Насправді, Мендіні винаходив в такій стилістиці меблі і до випуску цього крісла, але саме це крісло зробило його знаменитим дизайнером. Мендіні взяв вінтажне крісло XVIII століття, яке прикрасив технікою пуантилізму, а для оббивки використовував пейзаж Поля Сіньяка «Луг».
5. Диван Bocca - Studio 65 і Gufram.

В 1971 році "Студія 65" в особі дизайнера Франка Аудріто з Турину і компанія Gufram випустили диван Bocca червоного кольору у вигляді жіночих губ на честь Сальвадора Далі і його картини "Обличчя Мей Уест". Журнал Vogue, надрукувавши диван Bocca, прорекламував і тим самим зробив цю модель диванів популярною.
6. Журнальний столик Butterfly Zanotta.

Унікальна модель столика за участю Александера Тейлора випущена в 2006 році і повторює попередні колекції Edizioni у вигляді метеликів і, зокрема, знамениту модель лавки MARIPOSA від Zanotta.
7. Мартіно Ґампер і його стільці в результаті дворічного перфомансу.
Мартіно Ґампер - італійський дизайнер, який працює зараз в Лондоні. Ґампер також вивчав скульптуру під керівництвом Мікеланджело Пістолетто в Академії витончених мистецтв у Відні, а в 2000 році закінчив магістратуру Королівського коледжу мистецтв у Лондоні.

Працюючи в сфері перетину дизайну і мистецтва, Мартіно Ґампер бере участь в різних проектах, предметного і промислового дизайну. Протягом 100 днів починаючи з 2005 року по 2007 рік Ґампер продемонстрував унікальний проект «100 днів і 100 стільців».

Кожен день він перетворював по одному старому стільцю в новий витвір дизайну. У своєму перформансі "Якби тільки Джо знав" Мартіно деконструювати з різних деталей меблів Джо Понті в свої власні унікальні предмети, які стали частиною виставки «Дизайн Майамі/Базель», а потім були виставлені в галереї «Nilufar». Таким чином, Мартіно Ґампер став основоположником напрямку, що дизайн це переосмислення, переродження, а дизайн-проекти можуть бути яскравим перфомансом.

Поділитися:
Товари з вітрини