Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як вибрати керамограніт

01.08.2018

Керамограніт - благородний вид облицювального каменю, який раніше використовувався як більш зносостійке і довговічне покриття підлоги в громадських місцях з великим потоком людей, промислових підприємствах і в терасах дорогих заміських котеджів, а зараз його популярність перейшла на інтер'єри приватних будинків.
Керамограніт має ряд переваг і достоїнств: 1. Натуральний і екологічно чистий матеріал.
Складається з натуральних компонентів: суміші слюди, крихти натурального каменю - граніту, піску і мінералу земної кори - польового шпату, якого ще називають єврейським каменем або руническим гранітом. Також серед компонентів в керамограніт можуть додавати воду, кварц і каолін. Зверху поверхню може покриватися фарбою, глазур'ю і просоченням.
2. Зносостійкість.
Якісний керамограніт може прослужити більше 50 років. Він не втрачає колір, стійкий до механічних пошкоджень, не боїться вогню, не пропускає воду і невибагливий в засобах догляду. При цьому важливо пам'ятати, що якісний керамограніт повинен бути важким, квадратний метр його повинен важити від 18 кг, а товщина - не тонше від 8 до 30 мм.
Менш практичним вважаються види керамограніта: глазурований (смальтірованний), за технологією близький до керамічної плитки, і полірований із дзеркальною поверхнею.
3. Однорідність поверхні робить його естетично привабливим і схожим на мармур або граніт.
Зворотний бік плитки керамограніта має щільну структуру, але вона повинна бути нерівна, з квадратними поглибленнями, але не надто пухка, інакше плитка стане нестійкою. На відміну від керамічної плитки керамограніт може встеляли на нерівну поверхню завдяки своїй стійкості на вигин.
4. Деякі види керамограніта випускаються з антиковзаючим покриттям, що дуже зручно у використанні його у ванній кімнаті, кухні або вітальні. Для цього важливо вибрати покриття з рівнем антиковзання R10 або R11.
Йдеться про матовому, технічному і структурованому, який своєю рельєфною поверхнею імітує різні фактури, як камінь, шкіру або дерево.
За ступенем стертості керамограніт ділиться на наступні 5 основних класів.
PEI I і II - для кімнат з рідкісною відвідуваністю (наприклад підійде для ванної кімнати або кухні);
PEI III - для всіх житлових приміщень (передпокій, кухня, балкон);
PEI IV - для офісних будівель і заміських котеджів;
PEI V - підходить і для будинку, і для приміщень з високою інтенсивністю руху і для терас, алей, парків.
Важливою особливістю потрібно врахувати, що для укладання керамограніта потрібно використовувати двокомпонентний клей з високими адгезивними властивостями, а ось на цементний розчин (як плитку) керамограніт не вкладається.

Поділитися:
Товари з вітрини