Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як облаштувати кухню

24.03.2019

Для того, щоб облаштувати кухню, першочергово вам доведеться визначитися з дизайном вашої кухні, вибрати кольорову гаму і особливості стилю. Згодом це і додасть вашій кухні бажаний вигляд.

Для створення дизайн проекту вашої кухні потрібно все ретельно заміряти і визначити важливі моменти:
1. Де будуть розташовані лічильники, труби і розетки;
2. Варильна поверхня і духовка, силова розетка під нього, а також розташування мийки і всієї іншої кухонної техніки.

Дизайн кухні. У виборі стільниці бажано звернути увагу на відтінки, що поєднуються з підлогою або ж повністю ідентичні йому. Так, при покупці меблів вам варто мати при собі зразки плитки або шпалер.

Більш практичним рішенням є вибір верхніх фасадів в світлих тонах, а нижні - в більш темних, так як на нижню частину випадає більша кількість всіляких плям.
Для фасадів кухні найчастіше використовують глянцеві і матові мдф фасади.

Вони бувають фарбовані, покриті плівкою і шпоновані під структуру дерева. Якщо говорити про форму, то фасади можуть бути гладкими і фрезерованими, на фрезерованих може бути нанесена патина. При остаточному виборі форми фасаду слід пам'ятати, що за фрезерованими поверхнями доглядати трохи складніше, ніж за гладкою поверхнею. Якщо порівнювати глянсову і матову поверхні, то звичайно ж, усі плями, подряпини і відбитки будуть помітніше на глянцевій поверхні. Також кухонні фасади можуть бути виготовлені з дсп в алюмінієвому профілі, покриті спеціальним пластиком.

Ще один матеріал, який використовують для класичних кухонь - натуральне дерево. Воно є одним з найбільш екологічних, стильних, але і дорогих варіантів.

Стільниці. Стандартна стільниця має товщину 28 міліметри, але якщо ви вирішите використовувати вбудовану техніку, то краще обрати товщину 38 міліметрів. Ще один вид стільниці, який поєднує стиль і практичність - це штучний камінь, який має масу переваг перед звичайною стільницею. Наприклад, стільниця з керамограніта витримує температуру 1280 градусів, а в стільниці з акрилу немає швів і вона має ідеальну гладку поверхню.

 

Фурнітура. Саме від фурнітури буде залежати надійність і комфортність використання вашої кухні, адже набагато приємніше, коли дверцята плавно закриваються і не стукають, тому краще не економити на фурнітурі.

Витяжка - невід'ємна частина сучасної кухні.

Незалежно від того, чи виберете ви купольну або телескопічну, обов'язково дотримуйтесь рекомендованої висоти, на якій повинна бути встановлена витяжка.

Цікавим рішенням оформлення проміжку стін є скіналі - декоративний фартух, який встановлюється між нижньою і верхньою частиною кухні. Він виготовляється із загартованого скла з нанесенням фотодруку.

Кілька корисних порад при оформленні кухні:
1) Краще замовляти кухонні тумби на ніжках, щоб потім можна було їх відрегулювати по висоті.
2) Бажано закрити отвори між підлогою і тумбами за допомогою цоколя і ущільнювача, щоб запобігти попаданню сміття під тумби.
3) Мийку і варильні поверхні не врізають в край стільниці, мінімальна рекомендована відстань - 5 сантиметрів від краю.

Поділитися:
Товари з вітрини