Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як обрати колір для інтер'єру

03.09.2018

Існує кілька способів вибору кольору для оформлення свого інтер'єру. У більшості випадків власники своїх квадратних площ діють за принципом інтуїції і симпатії до якогось одного кольору для обробки стін і від нього відштовхуються, підбираючи потім предмети інтер'єру та меблі в 1-2 тонах, що перетинаються або поєднаних з обраним вихідним. І в цьому криється суттєва помилка. Мова про те, що до того, як ви почали обробку стін і дизайн свого інтер'єру, потрібно вибрати 1 тон як основний з мільйона відтінків, який не повинен бути яскравим, а разом з ним спочатку потрібно визначити і супутню гаму поєднуються відтінків. Наприклад, ви вибрали ліловий базовим тоном, - гармонія і комфорт інтер'єру буде залежати від додаткового сімейства від 5 до 12 тонів-компаньйонів. Деякі тони цього суцвіття можуть бути також світлими і пастельними, а деякі - яскравими і контрастними, що регулюють тональність і контрастність всього простору. В цьому і є гармонія - в їх спільному поєднанні. Адже якою б приголомшливий колір як основний ви не вибрали, неможливо досягти естетики, коли всі предмети інтер'єру в цьому кольорі або всього в 2 тональностях.
Один з методів підбору колірного сімейства називається сезонним. Можна визначити кольором інтер'єру спекотну літню або теплу осінню гаму, а також холодну зимову, в яку буде входити, наприклад, комбінація сірого з білим або чорного з білим, ніж, власне є скандинавський стиль інтер'єру. Літо представляє зелений, оливковий, нефритовий колір з його поєднаннями - бузковим, жовтим, білим і бірюзовим. Осіння гамма інтер'єру може виражатися в поєднанні оранжевого з червоним, по аналогії з марокканським стилем інтер'єру або єгипетським. Якщо вам близька весняна тональність, то зверніть увагу на середземноморський тип інтер'єру, що виражається поєднаннями блакитного з білим або бірюзовим. Такий же гармонійний і оптимістичний підхід до колірному поєднанню ми бачимо в небесно-блакитних і ніжних пастельних тонах із золотим класичного стилю ренесанс. Ренесанс це типовий весняний тип інтер'єру з відсутністю контрастних ліній і рис, а пробудження природи відносить нас по аналогії з початком Відродження.
Цікаву методику підбору кольору в інтер'єр пропонує психолог Макс Люшер. У своїй книзі він показав взаємозв'язок кольору інтер'єру на психологічну рівновагу і самооцінку особистості. Він стверджує, що кожній людині для внутрішнього комфортного відчуття недостатньо:

  • червоного кольору, якщо особистість шукає самоповаги;
  • блакитного кольору, якщо людина хоче бути по-справжньому задоволеним своїм саморозвитком;
  • жовтого, якщо людина шукає безмежного щастя
  • і зеленого, якщо потребує самоповагу і підвищенні самооцінки.

Поспостерігайте за собою, який колір вас притягує найбільше і задумайтеся чому саме він. Можливо він і стане базовим тоном вашого нового інтер'єру, а разом з ним шукаєте тони-компаньйони.

Поділитися:
Товари з вітрини