Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як зробити скандинавський стиль затишним?

28.02.2018

Скандинавський стиль інтер'єру мінімалістичний і простий. Здавалося б, білі стіни в досить просторому приміщенні з високими, часто без штор, вікнами, дерев'яними меблями грубої обробки, хіба це може створити комфорт і теплу домашню обстановку?
Проаналізуємо на підставі двох оформлених дизайнерами квартир в Стокгольмі і Остермальм (Östermalm), біля Стокгольма, за рахунок чого вони змогли створити затишок і оригінальність інтер'єру.
Насправді скандинавський стиль складається з чітко продуманих найменших деталей, впорядкованості всіх предметів і конкретного призначення кожної речі, за рахунок чого загальне враження залишається приємним.
Просторе світле приміщення необхідно, щоб помножити і утримати так необхідне для північних широт сонячне світло. Штори з яскравими візерунками і ламбрекенами протистоятимуть суворій і мінімалістичний стилістиці, тому їх часто замінюють легкими повітряними гардинами або вішають портьєри бежевих і теплих пастельних тонів.Білий колір стін служить фоном, на якому будь-які предмети декору будуть вигідно виділятися і підкреслювати характер власників. У той же час комфортну обстановку доповнює камін, який завжди буде символом тепла, навіть якщо він оформлений у вигляді декоративного псевдокаміну.
Меблі в обох квартирах ергономічні, стильні, обрані так, щоб не обтяжувати образ. В обох квартирах схожі один з одним скляні світильники у вигляді мильних кульок або бульбашок шампанського модних дизайнерських колекцій, журнальні скляні прозорі столи і з тонкими ніжками обідні стільчики, все це створює елегантність і легкість простору.Тут все облаштовано так, щоб сонячне світло, яке проникало до кімнати, затрималося і царювало в приміщенні!

Так полюбилися з давніх часів скандинавам шкіри диких тварин, також свічки, живі квіти, предмети мистецтва - картини, статуетки, які ми бачимо з фотографій обох квартир, прекрасно доповнюють скандинавський стиль. Також в деяких інтер'єрах присутня їх візитівка стилю - що прикрашають стіни оленячі роги, що асоціюють скандинавський стиль з батьківщиною Санта Клауса і Лапландією.

Поділитися: