Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як розширити житлову площу за рахунок лоджії

04.08.2018

Як розширити житлову площу за рахунок лоджії - відомий популярний питання серед новоселів. Найчастіше завдання ставиться таким чином, щоб виконати скління балкона і знести дверний або віконний проріз разом з підвіконням.

Але таким чином можливе порушення житлових умов за декількома пунктами: по-перше, не можна зміщувати несучі конструкції; по-друге, ця житлова зона буде найхолоднішою в квартирі і вимагає утеплення, навіть незважаючи на установку хороших металопластикових склопакетів, мало того, вони не дають достатньої вентиляції і циркуляції повітря, а це може створити проблему «запітнілих вікон»;

а по-третє, змінена під кімнату лоджія також повинна бути оформлена в певному стилі інтер'єру, як і прилегла до неї кімната, наприклад, кухня, інакше зовнішній вигляд такий лоджії знову поверне ваш інтер'єр візуально в мізерні 90-і роки.

Отже, розглянемо докладніше кожен з пунктів.

1. Демонтаж віконного і дверного отвору. Перш за все, слід пам'ятати, що приєднання лоджії або балкона до загальної житлової площі є переплануванням, яку в обов'язковому порядку потрібно узаконити і узгодити в органах місцевого управління. Демонтаж віконних прорізів слід виконувати, не пошкодивши несучу стіну та краще залишити підвіконня, спорудивши з нього барну стійку або стіл або можна використовувати ще якийсь дизайнерський прийом. Несуча стіна може стати чудовою аркою, що прикрашає приміщення, або способом зонування простору.

2. Питання утеплення приєднаної частини можна вирішити за допомогою електричного «теплої підлоги» (система водяного теплої підлоги на балконах заборонена) або за допомогою масляного радіатора. При цьому варто пам'ятати, що навіть нагріте повітря не забезпечить достатнього і комфортного тепла взимку, якщо ви поставите в цій зоні комп'ютер і будете довгий час за ним працювати, так як, крім значень температури повітря, є поняття «радіаційної температури» і «втрати тепла ».

Щоб уникнути ефекту запітнілих вікон, вам також варто продумати систему циркуляції повітря, що вирішується шляхом гідро- і пароізоляцією нового приміщення, а також за допомогою стінових клапанів або фрамуг. Про це важливо пам'ятати, щоб не з'являлася взимку крижана кірка на стеклах, а влітку - грибок і цвіль.

3. Приєднана лоджія може стати частиною загального дизайну інтер'єру та виконувати функцію робочого кабінету, зимового саду, бару, спортивної зони з тренажерами або винесеної на еркер обідньої зони.

Сподіваємося, що наші поради змогли вам допомогти оформити цю зону максимально комфортно, і ви залишитеся задоволеними новим дизайном лоджії.

Поділитися:
Товари з вітрини