Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як правильно розмістити світильники на стелі

09.04.2018

Створюючи дизайн інтер'єру свого будинку, особливу увагу необхідно приділити плануванню освітлення. Яким би світлим ваш будинок не був днем, вечорами ви не зможете обійтися без штучних джерел світла, а від того, наскільки технічно правильно буде організовано освітлення, буде залежати успіх всього дизайн проекту. Існує безліч різних типів освітлювальних приладів, за допомогою яких ви можете висвітлити будинок - це люстри, торшери, настільні лампи, бра, всілякі настінні і стельові світильники, а також точкові світильники.

Комбінуючи різні типи світильників і джерела світла, ви зможете з легкістю міняти атмосферу в одному і тому ж приміщення. Для того, щоб спланувати освітлення ви можете залучити професійного декоратора, але якщо ви вирішите це зробити самі, то в сьогоднішній статті ми дамо вам кілька порад про те, як краще розміщувати світильники на стелі.


Правила розміщення світильників на стелі:
1. Якщо люстра виконує роль основного освітлювального приладу, її потрібно розміщувати строго в центрі кімнати, для того щоб вона рівномірно освітлювала всю площу приміщення. При організації освітлення в квартирах-студіях люстру потрібно вішати в центрі зони, яку вона повинна висвітлити;
2. Точкові світильники на стелі потрібно розміщувати не ближче 20 сантиметрів до краю стіни;
3. Для установки точкових світильників в натяжна стеля, необхідно попередньо встановити короби, до яких будуть кріпитися світильники, щоб світильники не стикалися з полотном стелі і при нагріванні лампи полотно не деформувалося;
4. При розрахунку необхідної кількості точкових світильників виходите з того, що один спот висвітлює не більше 1,5 квадратних метрів приміщення, тому відстань між світильниками має бути приблизно 80 сантиметрів;
5. Якщо ви вирішите розміщувати світильники на стелі симетрично, то розрахуйте, щоб світильники розміщувалися на однаковій відстані по відношенню один до одного і до стін, щоб не утворилося світлових ям і приміщення було рівномірно освітлене.


Схеми розміщення світильників на стелі.
Ми пропонуємо вашій кілька варіантів розміщення точкових світильників з люстрою на стелі. Ви можете винайти і свою схему розміщення світильників, головне враховувати основні правила, про які ми писали вище.


Розміщення світильників на кухні.
На кухні, як правило, люстру або підвісні світильники розміщують над обідньою зоною. Саме вона вимагає основного акценту, а робочу зону можна висвітлити вбудованими або накладними точковими світильниками.


Розміщення світильників в спальні.
У спальні як правило яскраве світло не потрібен, тому багато хто відмовляється від люстри і віддають перевагу точковим світильників, які розміщують по периметру або для того, щоб підкреслити дизайн у вигляді зигзага, шахового порядку або у вигляді якоїсь з геометричних фігур. Також вдалим рішенням буде використовувати будь-які тканинні світильники на стелю, - такі світильники дають м'яке розсіяне світло, який ідеально підходить для спальні.


Розміщення світильників у вітальні.
У вітальні необхідно яскраве рівномірне освітлення всього простору, цього буде легко домогтися за допомогою точкових світильників. Розміщуйте світильники симетрично, тоді ви точно уникнете світлових ям і зможете рівномірно висвітлити всю кімнату. Люстра в такому випадку може виконувати декоративну роль, тому ви можете встановити дизайнерську люстру, якої підкреслите свій статус і вишуканий смак.

Поділитися: