Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Японський дизайн інте'єрів на прикладі трьох будинків

20.03.2018

Японський дизайн інтер'єрів - це приклад простоти і мінімалізму, при цьому наріжним каменем виступає шанування стихій природи і енергії. На прикладі трьох будинків, виконаних в типовому японському стилі, ви переконаєтеся, що японці - майстри організації житлового простору і декорування приміщень.
1. Будинок зі зрізаними кутами в місті Сока (Токіо).
Цей будинок під Токіо яскравий приклад бережливого ставлення японців до природи і грамотного розподілу ресурсів в будівництві будинку. Молодий подружній парі дістався невелику ділянку землі, всього 100 кв. метрів, при цьому в районі Токіо вартість кожного метра дуже дорога. Як побудувати комфортний будинок на такій території залишалося загадкою, адже більшу частину ділянки займала зелене те вишня. Архітектор Ріота Секімото спроектував будинок таким чином, щоб не просто не порушити цвітіння сакури, а зробити її центральним об'єктом. Вийшов в результаті двоповерховий восьмикутний будинок, побудований зі зрізаними кутами площею 48 кв. метрів, в якому застосували одну з японських тактик "вплетення ландшафту в дизайн інтер'єру". Таким чином, завдяки величезним вікнам на квітучий сад, відсутності перегородок і колон в приміщенні, використання натурального дерева в оздобленні стін світлого тону, створюється впечатлненіе відкритою мальовничій панорами і присутність вишневого саду в самому будинку. Ні стін, ні перегородок між кімнатами не використовується, зонування вироблено за рахунок перил між обідньою зоною, спальнею і дитячою, в цілому ж створено одне просторе простір, в яке максимально проникає денне освітлення і безперешкодно кондиціонує повітря.
2. "Будинок - гніздо", м Мацумото, район Нагано.
Ще один приклад інтегрованого ландшафту в інтер'єр з розмиванням кордонів зовнішнього світу і внутрішнього простору.

Вузька ділянка з маленькою площею 100 кв.м. не дозволяв побудувати великий будинок. Дизайнером проекту виступив японець Takyua Tsuchida.

Мініатюрний будинок в Мацумото, оточений рисовими полями, був побудований довгим і вузьким як ласточкино гніздо, а інтер'єр виконаний в традиційному японському мінімалізмі із застосуванням інноваційних технологій, без перегородок і стін.
3. Старовинний дерев'яний будинок в м Тойота.
Для реставрації інженерних конструкцій старовинного особняка після землетрусу запросили архітектора Shigeru Aoki.

Особливо важливою умовою господарів було також зберегти японський сад в первісному вигляді. Для того, щоб відновити фундамент, але при цьому зберегти первозданний вигляд будинку, архітектор застосував одну з японських методик, яка називається хікія. Він переніс будинок на окреме місце, а потім після реконструкції повернув його на колишнє місце, приділивши також достатню увагу ремонту даху та фасаду, які були покриті дерев'яними панелями. Сад був збережений і прикрашений камінням, а інтер'єр декорований в відповідності зі старовинними японськими традиціями - встановлені ширми седзи, дерев'яні стельові балки і підлогу, встелений татамі.

У цьому прикладі простежується повага японцями історії та багатовікових традицій.

Поділитися: