Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як оформити стіни - пофарбувати або поклеїти шпалери?

27.09.2018

На фінальному етапі ремонту багато хто замислюється, як все ж оформити стіни: поклеїти шпалери або пофарбувати?

Розглянемо всі плюси і мінуси обох варіантів.

Фарбування шпалер необхідне тоді, коли:

Ви хочете унікальний і рідкісний тон ваших стін, який складно знайти в кольорах шпалер. В цьому випадку дуже турботливий і актуальний з боку виробників їх асортимент фарб. Майже в кожній колекції Alpina, Caparol і інших пропонується вся палітра кольорів Pantone з безліччю півтонів і відтінків. Більш того, випускаються фарби, що дають фактурність, матовість, глянець, шовковистість і навіть геометричний рельєф стін.

  • Ваші стіни декоровані дерев'яними брусами або зрубами, на які природно шпалери не клеяться.
  • Стиль вашого інтер'єру - індастріал або лофт, який супроводжується цегляною кладкою або декоративною імітацією цегли.

  • Ви вагаєтеся у виборі кольору або поспішаєте закінчити оформлення стін, тоді в такому випадку можна пофарбувати стіни в будь-який тон, а згодом ще перефарбувати або поклеїти шпалери.
  • Класичні стилі інтер'єру припускають декорування стін молдінгами або буазері.

В такому випадку стіни фарбуються, найчастіше в білі або світлі пастельні тони разом з молдінгами.

А в окремих випадках вже на пофарбовані стіни можна повісити панно зі шпалер, обрамлене молдінгами. Також в стилях бароко і ренесанс має бути присутня гіпсова ліпнина, яка потребує фарбування, щоб на ній заграли промені світла.

  • Варто також додати, що фарба стін буде кращим рішенням, якщо у вашому будинку живуть чотириногі члени сім'ї. Реставрувати ідеальний ремонт куди складніше після обдертих шпалер, ніж після фарбування.

Шпалери потрібно клеїти тоді, коли:

  • Ваші стіни недостатньо добре оштукатурені і є дефекти в шпаклівці. У цьому випадку ідеальним рішенням будуть щільні шпалери з ажурним або геометричним принтом, - вони добре приховають нерівності стін.

  • Ви дотримуєтеся правил екологічно чистого методу дизайну стін, в якому прийнятні виключно паперові шпалери.

  • Ваш обраний стиль інтер'єру - шинуазрі. Шінауазрі немислимий без барвистих в стилістиці китайської культури шпалер. Справжні шпалери шинуазрі повинні виглядати як шовкові, тобто на них має бути присутнім тиснення або покриття лаком. Вітаються різні рослинні візерунки, екзотичні пташки, райські сади. Детальніше про стиль шинуазрі в нашій статті: «Стиль шинуазрі в інтер'єрі».

Шпалери - це метод виділити якусь стіну, зробити інтер'єр більш теплим і в той же час яскравим.

Існує думка, що шпалери все ж додають тепла і домашнього затишку, можливо за рахунок своїх принтів і забарвлень. При цьому можна домогтися естетики, якщо комбінувати пофарбовані стіни з обклеєними.

Поділитися: