Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як оформити маленьку спальню

28.09.2018

Спальня - це саме спокійне місце в квартирі, в якому хочеться відчувати себе максимально комфортно, і де створені умови для відпочинку в кінці дня.

У спальні ми проводимо більшу частину свого життя, в середньому близько третини доби кожен день. Тому, природно, дизайн спальні має важливе значення для життя. Сучасні тенденції не завжди збігаються з нашим внутрішнім світом, адже для гармонії важлива не мода, а особисті відчуття, які у кожного свої.

Комусь важливе яскраве освітлення, а комусь краще приглушене світло. Одним подобається нагромадження максималізму, що межує з бохо, а іншим - важливим фактором комфорту є мінімалістичний дизайн.

Модні інстаграмні інтер'єри можуть бути оформлені в стилі хайтек або лофт, а вам подобається простір в класичному стилі, про який багато дизайнерів ведуть суперечку, наскільки це актуально в сучасний час.

Особливо складним стає питання про дизайн саме маленької спальні. Як спроектувати свою спальню, щоб було затишно і гармонійно?
Перш за все, радимо спланувати, де розмістити меблевий гарнітур відносно проникнення променів природного світла.

Потім продумайте розводку електрики, щоб забезпечити спальну зону достатнім освітленням. У маленькій спальні особливу увагу приділіть зонуванню простору джерелами світла. Для цього комбінуйте світильники різних видів освітлення і інтенсивності. Невід'ємними атрибутами спальні можуть бути точкові світильники, підсвічування, бра і настільні лампи на тумбочці.

Віддаючи перевагу точковим світильникам, розподіленим по периметру стелі, ви забезпечите кімнату гарним освітленням і відволічете увагу від маленької квадратури, а ось люстри ще більше підкреслять вузькі і низькі стіни.

Наступний крок - це вибір стилю інтер'єру для кімнати, підбір меблів і декору в відповідному стилі. Йдеться про ліжка, тумбочках і шафах, а також банкетке, якщо ви хочете її розмістити в спальні біля ліжка.

Виберіть основний колір інтер'єру і півтони, що гармонійно перегукуються з ним. Як відомо, білі і світлі тони стін і стель збільшують простір. Рекомендуємо для маленької спальні вибрати фарбування стін замість поклейки шпалер.

Щоб також додати світла в кімнату, зупиніть свій вибір на світлих і легких матеріалах для штор. Шовк, органза, сатин будуть полегшувати сприйняття простору чи зменшувати розміри і без того невеликої площі, а ось льон, сатин і велюр - це важкі тканини, призначені для просторих кімнат з високими стелями.

Є думка, що дзеркала не допускаються в спальні. Якщо все ж ви любите дзеркала, то ними ще більше можна розширити простір.

Поділитися:
Товари з вітрини