Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Історія сяйва бренду Swarovski

08.06.2018

Як склалося, що біжутерія займає такі високі позиції на ринку прикрас, то такий довгий період часу? Відповідь в тому, що засновник бренду - гарний маркетолог, який запропонував альтернативу натуральним каменям, до того ж він ще має сильні здібності переконання.

Німець Деніель Сваровськи заснував компанію Swarovski в 1895 році в Інсбруці. Захоплюючись електрикою, на той момент заполонивши розуми сильних цього світу, Деніель закупив електричні верстати для огранки кришталю. Пізніше він вирішив відійти від поставок богемського кришталю, а виробляти власні блискучі камені, формула яких до цих пір перебуває в таємниці.

Відомо тільки, що при виробництві кожного каменю використовується близько 70 різних хімічних компонентів, які під огранюванням отримують безліч граней, які дають такий сліпучий блиск. Вперше на ринок моди кристали Сваровськи вийшли завдяки дизайнеру Коко Шанель у вигляді стразів, які вона  розрекламувала їх вищому світу. А Мерилін Монро одягла прозору сукню, розшиту 6000 стразами Swarovski на сцену концертного залу Нью-Йорка Madison Square Garden в 1962 році, де вона заспівала знаменитий свій хіт «З днем народження, містер Президент».

Каміння Сваровські в середині 20 століття з успіхом замінили недосяжні за вартістю блискучі діаманти. Більш того, маркетинговий хід про те, що виблискувати і переливатися кристалами Сваровськи - це богемно і розкішно, завоював світ. Після цього розпочалася співпраця Swarovski з Будинком Dior, а кожна селебріті поставила собі за мету блищати на сцені завдяки кристалам Сваровські.
Коли до управління компанії прийшла Надя Сваровскі, вона змінила логотип на лебедя, який і до цього дня символізує бренд.

Люстра Версальського палацу

Компанія Swarovski уклала ряд великих угод з дизайнерськими будинками, внаслідок чого їх кришталем були інкрустовані люстри Версальського палацу, Кремля і оперf Лінкольн Центр Плаза, колекційні монети Канади, а також дизайнерські меблі та побутова техніка.

З яскравих колекційних моделей можна виділити пилосос Ergorapido від виробника Electrolux, а також вражає своєю гламурністю і шиком автомобіль Mercedes CLS 350 з мільйоном кристалів Swarovski.

Компанія створила свою унікальну технологію світильників з сяйвом «Зоряне небо», які можуть бути двох видів - на оптоволокні і світлодіодах, а також величезна кількість фабрик почали випускати свої світильники з богемними кристалами.

Зараз Swarovski прикрашає новорічні ялинки міських муніципалітетів Парижа і Нью-Йорка, а Вільгельмом Сваровські впроваджений кришталь в оптику, яку пропонує їхня компанія Swarovski Optik.

У селі Ваттенс під Інсбруком, де був закладений фундамент бренду, в 1995 році відкрили схожий на підземний лабіринт інтерактивний музей Swarovski Crystal Worlds.

 

Поділитися:
Товари з вітрини