Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Історія і технології виробництва муранського скла

22.01.2018

Сьогодні вироби з муранського скла відомі на весь світ - це ювелірні прикраси, люстри і предмети декору для будь-якого інтер'єру. Кожен виріб унікальне за своєю природою, тому що всі предмети виробляються вручну без зміни багатовікової технології, яка століттями тільки вдосконалювалася і неухильно дотримувалася традицій перших «маестро-склодувів».
Трохи історії. Скляні вироби в Венеції почали виготовляти в кінці 12 століття, перші зразки і основи технології забарвлення і виробництва були отримані зі сходу. Влада Венеції сприяли розвитку і популяризації склодувного майстерності. Це забезпечило стрімке зростання популярності виробів з венеціанського скла в середньовічній Європі. Із зростанням попиту з'явилася необхідність зберегти секрети технологій виробництва, в цьому були зацікавлені не тільки майстри, а й влада Венеції. Для збереження секретності все майстерні були перенесені на приналежний Венеції острів Мурано. З тих пір європейці стали називати венеціанське скло - муранське, а на острові Мурано заснувався єдиний в своєму роді місто склярів. Влада Венеції настільки пеклися над збереженням секретів виробництва муранського скла, що заборонили під страхом ув'язнення і смерті залишати майстрам острів і організували таємну поліцію, яка відловлювала по всій Європі втікачів з острова.

Секрети виробництва століттями передаються в родині від батька до сина, таким чином і в наші дні ми можемо замовити ексклюзивні декоративні вироби з муранського скла, виконані за технологією виробництва збережених традицій.


Технології виготовлення муранського скла:
Агатове скло - набір з пофарбованих і розміщених в різних площинах шарів скла, які створюють візерунки схожі на агат або мармур.
Авантюриновий скло - додавання при виробництві в скляну масу мідної крихти.

Філігранне скло - введення в безбарвне прозоре скло кольорових тонких спірально скручених ниток, які можуть створювати правильну сіточку або хаотичне плетиво.


Мозаїчне скло - прути різнокольорового скла тонко нарізають, після чого вплавляют в різні скляні вироби.


Кракеллаж - занурюють розігріте виріб зі скла в холодну воду, що призводить до появи тріщин на зовнішньому шарі скла.


Пулегозо - утворення бульбашок усередині скла, досягається шляхом занурення розпеченого скла в воду і негайного розміщення вироби в піч.
Сьогодні будь-хто може в рамках екскурсій відвідати майстерні на острові Мурано і наживо побачити, як майстри склодуви створюють свої шедеври.

Поділитися: