Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Інтер'єр розкішного Версальського палацу

30.04.2019

Версаль (Château de Versailles), Палацовий комплекс і сади Версаля - хіба є хоч одна особа, тим більше серед милих дам, хто не мріє опинитися там і насолоджуватися красою французького бароко?

Сфотографуватися біля Ейфелевої вежі, прогулятися по Єлисейських полях, послухати настільки привабливу і романтичну французьку вимову, спостерігаючи за місцевими в маленькому ресторанчику, скуштувати справжню французьку кухню, відвідати музеї і, повільно прогулюючись уздовж Сени, перейти богемні мости?

Сказати, що Версаль гарний - це нічого не сказати. Недарма, побачене розбурхує уяву і сприйняття кожного дизайнера, що відвідав це місце, після чого під цим враженням він починає створювати яскраві оригінальні колекції, що продаються потім по усьому світі. Кожна окрема кімната, а їх близько 700, представлена ​​в різному кольоровому оформленні стилю бароко. А деякі кімнати я для себе визначила, як схожі на стилістику ренесансу. Втім, ці стилі взаємопов'язані часом, схожі і доповнюють один одного, але є і відмінності, про які я писала в своїй статті "Різниця двох стилів - ренесансу і бароко".

Різьблені фігурні меблі Версальських палаців на вигадливих ніжках з натурального дерева, маркетрі і дорога оббивка відповідно до дизайну, красиві розписні буазері, тканини, які падають під вагою оксамиту насичених кольорів, мармурові камінні портали, приголомшливі своєю граціозністю кисті картини і яскраві розкішні світильники в великому шикарному просторі - таким запам'ятався мені палацовий комплекс Версаля. Існує безліч легенд, як був побудований цей розкішний Версаль на замовлення короля - сонце Людовика XIV архітекторами Луї Ліво і Жюлем Ардуен-Мансар в середині 17 століття, а Андре Ленотр був задіяний для ландшафтного дизайну. Скажу лише те, що ідея зведення починалася з будівництва милого мисливського замку, а перетворилася на величезний палацовий комплекс, в якому тільки паркова зона з озерами, терасами, гротами, басейнами і фонтанами, алеями і клумбами розпростерлася на 900 гектарів площі. За мірками того часу це досить велика територія, та й ще прикрашена статуями і плаваючими лебедями.

Версаль був резиденцією королів і центром політичних рішень до кінця 18 століття. Крім проведення шикарних балів і проживання королівського подружжя, в Версальському палаці проживало близько 6000 вельмож і придворних, що купалися в багатій атрибутиці щедрості короля.

У Тронній залі, що зветься ще салоном Аполлона, Людовик приймав іноземних послів, в Дзеркальній залі Версаля з срібним троном проводилися свята, а в 20 столітті вирішувалася доля всієї Європи, тут підписувала пакт Німеччина з іншими державами.

У обкладеному рожевим мармуром палаці Великий Тріанон проводили навіть полювання, а замок Малий Тріанон, оформлений в стилі пізнього рококо, став обителлю для Марії-Антуанетти з її спотвореним поглядом на сільське життя.

Малий Тріанон знаходиться у самого озера, де плавають лебеді, зараз можна рахувати, пропливаючи на човні. Театр імператриці, Храм любові - вся територія Палацово-паркового комплексу Версаль стала найціннішим пам'ятником Юнеско. І, здається, що цілого дня мало, щоб насолодитися відпочинком в цьому королівському місці.

Автор статті - головний редактор 4room.ua Альона Булат

 

Поділитися: