Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Інтер'єри аристократії - Вілла Пероза, Італія

19.07.2018

Вілла Пероза (Villa Perosa) - розкішна резиденція на пагорбах П'ємонті, Італія, що належить до сімейства засновника концерну «Fiat» Джанні Аньєллі і Марелла Кастаньєто-Аньєллі.
Вілла Пероза символізує історію про любов і безтурботної, насиченою розкішшю, життя представників італійського аристократичного кола.
Існує багато захоплюючих і красивих міфів про світській левиці середини 20 століття Марелла Аньєллі, яку американський письменник Трумен Капоте, автор «Сніданок у Тіффані», порівнював з Лебедем. Як і прийнято завжди захоплюватися аристократією, Марелла часто запрошували на світські вечірки, фотографували для наймодніших глянцевих журналів, її писали найвідоміші художники, називали видатним дизайнером інтер'єрів за її керівництво над дизайнерами, які працювали на її віллах. У будь-якому випадку під її контролем з її герцогським смаком до мистецтва було оформлено безліч резиденцій і будинків в Італії, Франції та США, де подружжя Аньєллі проводили своє безтурботне, повне свободи і щоденного свята, час.
Зараз представляє інтерес італійський шарм і стиль оформлення інтер'єрів Марелла Аньєллі, адже в свої володіння Аньєллі вдалося роздобути кращі колекції дизайнерських меблів того часу, унікальні твори мистецтва та антикваріату, картини.
Спроектувати богемний дизайн інтер'єру вілли Пероза в класичному історичному стилі з елементами шинуазрі був запрошений Стефан Будин (Stephane Boudin) з паризького Будинку дизайну Maison Jansen. Стефан Будин на той момент вже був відомим декоратором, адже під його керівництвом дизайн-студія оформила кімнати Білого Дому для президента США, на запрошення його дружини Жаклін Кеннеді, і наступного президента Ліндона Б. Джонсона. Послужний список Maison Jansen включає також дизайни для Коко Шанель, сім'ї Рокфеллерів і реновірованіе і декор англійського замку Лідс для аристократки леді Олів Бейлі - пусте місце зустрічі всієї європейської знаті.

За допомогою Будіна в інтер'єр була підібрана меблі від Акілле Кастільйоні, Людвіга Міс ван дер Рое, Еро Саарінен, Ісаму Ногучі.
Оформити сад villar Perosa приїхав британський ландшафтний дизайнер Рассел Пейдж.

Піклуватися про сад і своїх будинках так сподобалося Марелла, що вона стала присвячувати цьому величезна кількість часу, видала свою книгу про садівництво і в 1977 році вона була нагороджена премією Product Design Award Resources Council Inc за розроблений нею дизайн тканин.

Поділитися: