Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Інтер'єр маєтку Майкла Джексона

03.06.2018

Майкл Джексон став шанувальником класичного англійського стилю після того, як одного разу під час гастролей був вражений палацами Тюдорів в Англії. Він провів реновацію рідної домівки Хейвенхерст в Енсіно в англійському стилі, встановивши старовинний годинник і античні фігури з бронзи.

Про Майкла Джексона відомо, що він проживав на ранчо Neverland, яке назвав на честь країни улюбленого персонажа Пітера Пена. Оформлений розкішний інтер'єр в класичному стилі в своїй резиденції і двох гостьових будинках, комфортний кінотеатр, зони для заняття спорту - тенісний корт і басейн, залізниця, зоопарк і приватне озеро з водоспадом, - ось таким пам'ятає світ маєток короля поп-музики Джексона.

Однак Neverland після обшуків довгі роки перебував у запустінні, і Майклу Джексону довелося продати його компанії Colony Capital ще у 2008 році за 23.5 мільйонів доларів. Сам він проживав в Нью-Йорку в фешенебельному районі Верхній Іст-Сайд, недалеко від Центрального парку, в старовинному будинку 1898 року побудови. Стриманий і продуманий до найменших подробиць сучасний інтер'єр в стилі Beaux-Arts був створений максимально пристосованим до способу життя Майкла Джексона, ніж розкішним.

Будинок був спроектований американським архітектором Олександром Уелчем площею близько 1.1 тисячі квадратних метрів. Архітектурний декор фасаду зберігся з давніх віків і вражає красою прикрашених різьблених деталей і портиків з натурального каменю. Мальовничий вид на місто відкривається з балконів і даху, по якому можна прогулятися. На шести поверхах будівлі знаходяться 16 кімнат, з яких сім розкішних спалень, а також кімнати для персоналу.

Будинок опалюють 10 камінів, декороріванних в англійському стилі, підлога оздоблена дубовим паркетом, а вікна - вітражами і позолотою. Тут панує достаток світла за рахунок того, що великі панорамні вікна дозволяють простору завжди бути добре освітленим, а білий колір обраний пріоритетним. Спальня, вітальня і коридори оформлені в світлих тонах, так само і кухня - фасади і мармурові стільниці білого кольору. На одному з поверхів був облаштований для співака сад з верандою, яка виглядає як невелика комфортна зона для відпочинку на відкритому повітрі з фонтаном.

Зараз маєток співака в Нью-Йорку оцінюється в $ 39 мільйонів, і продається його нинішнім власником, фінансистом Марком Ласрі, який придбав його в 2001 році. Садиба активно "знімається" в кіно, наприклад, в телевізійному серіалі «Gossip Girl» він виступав будинком героя Чейса Кроуфорда.

Поділитися: