Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Інтер'єр будинку королеви детективів Агати Крісті

09.06.2018

Будинки відомих письменників, в яких вони написали світові бестселери і створили своїх характерних персонажів, представляють не менший інтерес, ніж самі автори і їх унікальні твори.
АГАТА КРІСТІ
Відома письменниця Агата Крісті, автор унікального персонажа - сищика Еркюля Пуаро, проживала в 3-х поверховому особняку Greenway House в м Торки, де і написала величезну кількість своїх детективів. Графство Девон, яке знаходиться в 3 годинах їзди від Лондона, вважається мальовничим місцем Англійської Рів'єри, а відправитися туди в подорож те ж саме, що потрапити на сторінки роману про легендарного Пуаро.
Будинок стоїть на пагорбі і оточений красивим парком і озером ззаду, а перед ним - сад англійських троянд, які так часто описані в книгах Крісті.

У вітальні, багато обставленій кашмірськими килимами і китайськими вазами, Крісті редагувала свої рукописи і читала свої книги вголос свою сім'ю. Її чоловік, археолог Макс Маллоун майже завжди вгадував вбивцю, не дослухавши до останньої сторінки. Письменниця також любила співати і грати на піаніно, який головував на одному кутку кімнати, при цьому вона не хотіла виступати перед аудиторією, вона співала тільки в колі сім'ї. Однак ви не знайдете в її кімнатах телевізор. Вона ненавиділа телебачення, тому не мала вдома телевізор. Вона хотіла, щоб сім'я взаємодіяла і розмовляла один з одним.
При цьому Агата Крісті була жадібним читачем, і в будинку налічується більше 4000 томів книг.
Бібліотека заповнена великим обсягом інформації: від енциклопедій і описі садових рослин до колекції робіт Чарльза Діккенса і текстів про конфуціанстві. Навіть у ванній кімнаті можна знайти старовинні журнали і книги.
На верхніх поверхах будинку розташовувався її офіс, де і донині стоїть стара друкарська машинка на мармуровому столі.
З 2000 року онук Метью Крісті передав будинок на піклування фонду National Trust і в 2009 році він був відкритий для відвідування публіки. Будинок-музей письменниці зараз відмінно зберігся, кімнати і раніше наповнені гострими атрибутами особистому житті Агати Крісті, від старих чорно-білих фотографій аж до одягу в шафах. Гардеробна заповнена вінтажними сукнями, а на дверях в спальню і раніше залишилися подряпини від улюбленого собаки Агати Крісті.

Відвідавши будинок-музей в Девосе, можна ознайомитися з її оригінальною рукописом і особистими нотатками, а також з костюмами, які виступили як реквізит для героя Еркюля Пуаро з телевізійного серіалу.

Поділитися: