Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Гармонія дизайну інтер'єрів

04.09.2018

Гармонія, як єдність і різноманітність, визначає головний принцип дизайну інтер'єру. Художню досконалість і красу кожен сприймає суб'єктивно. Все ж є загальноприйняті принципи для характеристики гармонійності дизайну, яка проявляється насамперед у формі, загальній композиції і колірній гамі інтер'єру.

Неузгодженість інтенсивних колірних поєднань, концентрація в одному місці яскравого світла або громіздкість форм меблів відразу кидається в очі, створює враження дисбалансу і відчуття дискомфорту в такому приміщенні.

Для досягнення органічного середовища проживання і гармонії в інтер'єрі грають важливу роль:

• Архітектурні елементи - колони, арки, ніші, вікна, перегородки,

• Загальна композиція і цілісність простору - симетричність, єдність ліній і геометричних форм,

• Правильний вибір стилю інтер'єру,

• Форми і розміри меблів, а також всіх виступаючих складних конструкцій,

• Поєднання орнаментів та візерунків всього текстилю,

• Розставлені акценти в інтер'єрі - картини і аксесуари,

• Ритм дизайну - динаміка і статичність,

• Освітлення - насиченість і яскравість,

• Кольорові контрасти, - який колір вибивається із загального ряду, який виглядає домінуючим або бляклим.

 

Ви можете бути спокійні, коли вибираєте світлі відтінки або нейтральні тони для основного базового кольору стін, не хвилюючись за те, що інтер'єр буде нудним або бляклим, оскільки яскравість, соковитість і контрастність кольору завжди можна додати, наприклад, живими квітами або строкатою картиною.

Умілі дизайнерські рішення гармонії також грунтуються на колаборації прямих і плавних вигнутих ліній, співвідношення яких має бути рівномірним, щоб приміщення не здавалося занадто суворим і грубим або навмисно драматичним і несерйозним.

Античний принцип «золотого перетину», яке, за переказами першим придумав давньогрецький математик Піфагор ще до н.е., описаний в працях Евкліда і в дисертації «Божественна пропорція» від Фра Лука Пачолі з Леонардо да Вінчі передбачає ідеальне поєднання пропорцій, закладених спочатку самою природою.

Афінський Парфенон, Музей Айя-Софія в Константинополі, храм фараона Мережі в Абідосі із зображенням фараона Рамзеса і навіть Собор Святої Софії в Києві побудовано з урахуванням пропорцій золотого перетину.

Сприйняття простору змінюється в три етапи: в перший день, 21-й і 121-й.

Феєрія бурхливих емоцій від нового дизайну в перший день зміниться спокійним прийняттям тієї ж обстановки на 21-й день проживання. Гармонія дизайну вважається присутньої доти, коли на 121-й день перебування в такому інтер'єрі, як і раніше комфортно і цікаво.

Також важливим фактором відчуття гармонії в інтер'єрі буде власне духовне багатство і особиста самооцінка, а також закладена в людях потреба в красі.

Поділитися: