Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Дизайнер сюрреаліст Фабіо Новембре

24.06.2018

Фабіо Новембре (Fabio Novembre) став зіркою першої величини в світі дизайну завдяки спроектованої їм епатажної меблів, створеним інсталяцій на виставках, які викликали бурю емоцій і схвальні відгуки критиків.
Дизайнер Фабіо Новембре народився в 1966 році в Італії. Здобувши освіту архітектора в Міланському політехнічному інституті, Фабіо відразу не планував ставати дизайнером, тому після закінчення інституту відправився в Нью-Йорк, де хотів стати режисером.


Ключовим моментом в житті Фабіо Новембре стала зустріч з модним дизайнером Анною Молінарі, яка в 1994 році замовила у молодого архітектора оформлення дизайну своїх магазинів в Лондоні та Гонконгу. Фабіо успішно впорався з цим завданням, а ці проекти стали його візитною карткою, які допомогли йому отримати нові замовлення на оформлення комерційних інтер'єрів: клубів, магазинів і барів по всьому світу.


Творчість Фабіо Новембре цікаво і багатогранно, але ми хочемо приділити увагу тільки одного аспекту - створення меблів і предметів інтер'єру. У проектах меблів, які створював Фабіо Новембре, найчастіше зустрічаються лінії, що повторюють форму людського тіла. За словами самого автора: «Форма людського тіла - це універсальний спосіб висловити красу буття».


Для Новембре неприйнятні прості рубані форми. У його роботах все живе, пульсує і змінюється: узголів'я ліжка плавно переходить в каркас, дизайн змішувача продуманий таким чином, щоб створювалося враження, що він випливає з раковини, а в одній з його відомих робіт столі-восьминога прозора стільниця тримається на десятках ніжок - щупальців. І хоча створюється враження, що стіл колишеться від найменшого дотику, насправді стіл стійкий. З деякими роботами, які принесли Фабіо Новембре популярність і стали його візитними картками, ви можете познайомитися нижче.


Диван DIVINA Driade був створений в 2008 році, в його дизайні замість спинки використаний силует жінки в розслабленій і спокусливій позі.


Стільці HIM & HER, розроблені для Casamania, мають такий дизайн, в якому абстрактні обриси жіночих і чоловічих частин тіла відображені в формах стільців.


У 2013 році Новембре випустив серію крісел-черепів для Gufram. Цю колекцію назвали Jolly Roger ( «Веселий Роджер»). Дизайнер зізнався, що це данина пам'яті його дідуся, який був піратом.


У 2010 році дизайнер випустив незвичайну серію крісел Nemo Driade. На створення цих крісел автора надихнули маски давньогрецького театру, мандри Одіссея і пригоди капітана Немо.
На фото представлений стіл-восьминіг ORG від Cappellini, створений в 2001 році Фабіо Новембре і приніс автору світову славу.

Поділитися:
Товари з вітрини