Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Дизайн міжкімнатної арки

09.05.2018

Арки міжкімнатного простору досить вишукано замінять будь-які традиційні і самі розписні двері. Склепінні конструкції, обрамляючи дверний прохід, розширюють площу приміщення, створюють в просторі перспективу, зонують, додають вишуканості і монументальності, а найважливіше - таїнство магії історії і характер історичної архітектури.

Арки виступають необхідним атрибутом будь-якого класичного стилю: ренесанс, бароко, ампір, античний грецький і рококо, а також стануть частиною модерну та арт-нуво. Види та історію походження арок ми вже розглядали в нашій попередній статті "Арка в інтер'єрі як символ Відродження", а сьогодні покажемо, який дизайн арки вибрати відповідно до стилю інтер'єру.

1.Мотив арочного виконання дверних отворів. Почнемо з того, що перш за все, потрібно обміркувати для чого саме ви оформляєте арку.

Можливо, є мета продублювати, тобто створити симетричне відображення вже існуючої арки в залі або потрібно додати псевдоколони, на яких арочне склепіння буде виглядати дуже стилістично. Можливо, виключно заради прикраси, а також може бути вам потрібно приховати якісь дефекти дизайну або додати арку як додатковий, поєднується за кольором і текстурою, декор.

2. Форма і різновид арки. Для класичних дизайнів історичних стилів ви можете вибрати форму від популярного класичного типу напівциркульної арки, флорентійської, яка дуже схожа з напівциркульною до готичної або модерн. Готична буде зобов'язувати вас продублювати стилістику в інших компонентах інтер'єру, і допустима виключно в будинках з високими стелями, так само і модерн потрібно підтримати відповідним комплектом меблів.

Напівциркульна або еліптична арка доповнить будь-який класичний і навіть мінімалістичний простір, кругла вдало виступить методом зонування кімнат, наприклад, відокремить зону спальні від робочого кабінету, а підковоподібна (звана ще мавританською) райдужно освіжить і етнічний і сучасний інтер'єр.

3. Вибір матеріалу - дерево, камінь, цегла, гіпсокартон, а також в окремих випадках скло (вітражі).

Цегляна уклададка доповнить інтер'єр в стилі кантрі або індастріал, дерев'яні арки - англійський стиль, модерн, шале і арт-нуво.

Кам'яні арки створять ефект середньовіччя, відмову від урбанізації та зупинку часу для єднання з природою. Такі арки будуть гідним частиною декору в заміських будинках, доповнюючи стиль кантрі, прованс, грецький, а також етнічні стилі - єгипетський і африканський. Гіпсокартон охоплює спектри створення будь-якого стилю: від античного, бароко, ренесансу до сучасних стилів. Це відмінний піддатливий матеріал, завдяки якому можна втілити будь-які багатоступінчаті форми, колір і фактуру.

4. Декорування арки. Крім того, що можна оббити деревом, покрити мозаїкою або декоративною штукатуркою, можна також покрити штучним каменем або настінними панелями, а також надати розкішний вид мармуром або оніксом.

5. Будова арки. Щоб обрамити дверний отвір з імітацією арки, важливо пам'ятати всі складові елементи арки - стійку, плінтус, замковий камінь, капітель і клин.

6. Ліпнина. Декорування ліпниною з візерунками і орнаментом характерно стилям бароко і рококо. Елементи найчастіше оформляються в білому кольорі і, як правило, виконані з гіпсокартону і поліуретану.

Поділитися: