Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Декорування в стилі прованс

26.09.2017

Прованс - це південна провінція Франції з неповторним колоритом, обумовленим близькістю до моря, чудовим сонячним кліматом, великою кількістю виноградників і різноманітністю квітучої флори. Слово «прованс» перекладається як «традиція». Його вживання стосовно облаштування будинку позначає одне з відгалужень кантрі.

Для маслинової стилю характерно чарівне поєднання самобутнього домашнього затишку і провінційності життя південної Франції з її архаїчною, усталеним укладом і неохочим прийняттям змін, що приходять зі значним запізненням.

Звідси помітно вигорілі на сонці природні фарби, велика кількість квітучих рослин, сільська нехитрість, природність, простота і своєрідний шарм з відтінком романтики минулих століть.

Прованський стиль має на увазі безліч аксесуарів.

Це кована обробка дзеркал, годинників, карнизів, свічників і масивних світильників, плетені предмети побуту, безліч м'яких подушок, різних статуеток, ваз для фруктів, керамічних розписних горщиків з рослинами на підвіконні, середземноморських пейзажів і натюрмортів на стінах, що висять на кухні букетиків із запашних трав.

Текстильні вироби шиють з лляних і бавовняних тканин ніжних тонів в традиційну кольорову смужку або з легким орнаментом.

Для цього стилю характерне використання в обробці приміщень, меблів, тканин і посуду заспокійливих світлих відтінків, на відміну від яскравої колірної гами стилістики кантрі.

Приглушені тони поверхонь створюють враження вицвілих на сонці. Стеля і стіни не завжди роблять білосніжними.

Вони можуть бути виконані в спокійних лимонних, лавандових, салатових, блакитних тонах, але білий, бежевий, кремовою обов'язково присутні в прованському стилі, як і обов'язкові атрибути штучного старіння.

Поділитися:
Товари з вітрини