Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Декорування стін паркетною дошкою

02.05.2018

Тенденція нетривіального декорування стін паркетною дошкою й досі актуальна, тому в цій нашій статті ми розглянемо в яких випадках таке оформлення дійсно застосовується.
Декорування стін паркетною дошкою найчастіше зустрічається в інтер'єрах контемпорарі, шале і в стилі кантрі. Це сміливий і неординарний дизайнерський хід, який, крім зовнішнього ефекту, дозволяє заощадити на вирівнюванні і обробці стін. Такий вид декорування формує акцент на певній зоні кімнати, створює об'ємну стіну, що додає перспективи, а, значить, і візуально збільшує розміри кімнати, а також служить оригінальною прикрасою стін. Також паркетна оббивка стін покращує звукоізоляцію кімнати і допомагає зберегти тепло в приміщенні. У деяких випадках можна зустріти паркет навіть на стелі, в поєднанні з певними текстурами і кольором інших предметів інтер'єру це цілком може бути допустимо.
Досить привабливо і затишно виглядають такі дерев'яні балки в спальні над узголів'ям ліжка, що створює відчуття заміського маєтку і близькість до природи. Таке оформлення стін буде нетривіальним і цікавим також і на кухні, але в цьому випадку потрібно пам'ятати, що дерево може під дією температур і вологи розширюватися, деформуватися, тому повинен бути зазор між стіною і дерев'яними планками. Можна їх зверху закріпити плінтусами або дерев'яними панелями.
Варіанти декорування паркетною дошкою різноманітні:
- французької ялинкою - досить популярний і відомий метод;
- бісквіт, моментально робить спальню ультрасучасної;
- зигзаг;
- метод дубової «плитки» або сотами, наприклад, показова в такому методі паркет колекції Wood від Bisazza;
- імітація обпаленої дошки, колекція Vault від Ted Todd.
Паркетна дошка буває односмуговою, двосмугової, трьохсмуговими або мультіполосний. Таким чином, широкий асортимент дозволяє вибрати будь-яку можливість для моделювання вашого простору і формування стилістичних ефектів.

Поділитися: