Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Бірюзовий колір в інтер єрі

28.03.2018

Бірюзовий колір інтер'єру ще називають кольором морської хвилі, аквамарином або насичено-блакитним. Бірюзовий колір випромінює річну свіжість, соковитість кольору і прекрасно поєднується з іншими кольорами і півтонами. За допомогою бірюзового або аквамаринового кольору можна створити легку еклектичну вітальню, тематичну дитячу кімнату, приємну атмосферу на кухні, а також ванну кімнату, яка буде виробляти незабутнє враження за рахунок асоціації з морською прохолодою і відпочинком.
Оформлена в ніжних бірюзових тонах дитяча кімната підійде як для хлопчика, так і для дівчинки. У поєднанні з білим кольором бірюзовий створюватиме таку атмосферу для дитини, в якому йому захочеться бути енергійним і радісним, але не буйним і не агресивним. Якщо торкнутися психологічні аспекти, то бірюзовий допоможе дитині бути зосередженим і цілеспрямованим, також бірюзовий розвиває мислення і творчі навички.
Магія бірюзового також позитивно впливає і на дорослих. Так як бірюзовий це симбіоз зеленого і блакитного кольору, то в бірюзовому ми відчуваємо вплив обох цих квітів. Бірюзовий - це колір інтуїції, досконалості, чистоти, щедрості і зцілення, блакитний як відтінок бірюзового - колір гармонії і радості.
Найкращий спільний союз у бірюзового з насиченим синім і всіма відтінками зеленого: м'ятним, лаймом, смарагдовим, оливковою, салатовим і іншими. Бурхливі фарби весни, райського лагуни і заспокійливою гармонії зацвітуть в вашому інтер'єрі.
Сполучення бірюзового з білим і будь-якими пастельними і бежевими тонами створюють благородні легкі інтер'єри, з атмосферою свіжості літнього ранку і спокою.
У комбінації з червоним він виступає нейтральною базою для чіткого акценту на червоних предметах декору, а чорний колір руйнує еклектичну і ніжну мелодію бірюзового, з чорним вийде похмурий і негармонійний інтер'єр.
Все більше набирає популярність тенденція оформляти інтер'єри в відтінку "тіффані" - поєднання блакитного з бірюзовим. Як тільки цей відтінок (шістнадцяткове значення кольору - # 0ABAB5) був зареєстрований спадкоємцем імперії Tiffany Луїсом Комфортом Тіффані, дизайнером предметів декору, вітражів та світильників з використанням кольорового скла, "тіффані" став відразу візитною карткою витонченого смаку і респектабельності.

Поділитися: