Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Оксамит в інтер'єрі - тенденція 2018 года!

05.03.2018

Оксамит знову повертається в декорування дизайну як розкішний екстравагантний матеріал. До недавнього часу оксамит був необхідним елементом складання королівських палаців в різних історичних стилях - бароко, ампір, рококо. Раніше вироблений виключно з натурального шовку, зараз оксамит отримують з бавовни та віскози, тому з'явилася можливість випускати не тільки тканини для одягу, а й асортимент оббивних тканин для меблів від різних виробників. У той же час набирає популярність тренд використовувати меблі з цим текстилем для стилів інтер'єрів мінімалізм, лофт, скандинавський і навіть hi-tech.
Оксамит присутній в цих стилях не як основний, а як акцентував на себе увагу матеріал, підкреслюючи характер всієї композиції інтер'єру, а при правильній подачі і створить еклектичний вигляд.
Він є тією необхідною дозою теплоти і м'якості, якої бракує холодного лофт, індастріалу або мінімалізму, відтіняє простоту і сірість, регулює рівновагу в сприйнятті простору в цілому. Для створення такого навмисного контрасту спеціально беруть грубої обробки стіни, темно-сірі, сині або шоколадного кольору шпалери, може бути темних тонів штукатурка або цегляна кладка, а також штучно зістарені, відповідні даними стилям, світильники, при цьому мінімум предметів інтер'єру. Ось тоді навіть один елемент в оксамиті візьме на себе весь акцент і додасть вишуканості цьому скромному і стриманого стилю.
Одне з правил, що потрібно пам'ятати: краще нехай буде один диван або одне крісло в оксамиті або диван і стілець, виконані в одному тоні і стилістиці, ніж присутність безлічі оксамитових предметів, та й ще в різних кольорах. Оксамит любить бути поданим в потрібній невеликому дозуванні. Хіба тільки ви любите пекучий романтизм інтер'єрів, подібно дамської роману, що насичує претензійністю все оточення.
Друге, дуже яскраві кольори оксамиту - пурпурні, червоні, світло-зелені і сині краще використовувати в заміських будинках, а не в квартирах. Міський мінімалізм і індастріал любить поєднуватися з оксамитом бежевих і блідих тонів - блідо-рожевого, темно-зеленого, пісочного, колір охри.

Саме гра протилежностей змушує працювати сприйняття простору: тільки в непомітних бляклих тонах ніжно-рожевий тон розкривається.
Ще один стиль інтер'єрів - сільський або кантрі оформляється іноді з оксамитом, про який ми згадали, що це може бути вдалим вибором для заміських резиденцій.

На перший погляд візуально він не поєднуємо з оксамитом, все ж присутність натурального дерева в інтер'єрі, тих же дерев'яних балок на стелі, дерев'яної підлоги, велика кількість зелених рослин створюють такі фактури, в яких оксамит виглядає затишно і благородно.

Поділитися:
Товари з вітрини