Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Антикварні меблі в сучасному інтер'єрі

17.12.2017

Любителі вишуканої розкоші і загадкового духу часів античної та середньовічної Європи додають вінтажну і антикварні меблі для створення своїх інтер'єрів в вікторіанському стилі, ампір, рококо, романтизм або класики. Образи інтер'єрів середньовічного замку, спальні короля або оздоблення передпокої монастиря лицарського ордена продовжують розбурхувати уми сучасних поціновувачів мистецтв та історії, тому вони оточують себе речами, що мають глибоку історію, таємничий сенс і сильну енергетику.

Антикварні меблі чудово поєднується з класичними меблями, оригінально і дорого виглядає в інтер'єрах різних стилів, вносячи свою родзинку. Такі меблі можуть служити за призначенням своїм господарям, наприклад, якщо це обідній стіл в їдальні, стільці або книжкові шафи, також вона може виступати вишуканим елементом декору, наприклад, якщо це дерев'яні годинник над каміном, шкатулка, рідкісна китайська ваза, срібні статуетки або обрамлене орнаментом старовинне дзеркало.

Іноді антикваріат потребує дбайливого реставрації, а іноді саме в своєму первозданному вигляді без змін, зі своїми старовинними потертостями і тріщинами від століть він має свій неповторний шарм. Всі ми пам'ятаємо скульптуру Венери Мілоської без початкових частин композиції, яка не втратила свою чарівність, або з потертими боками французькі вітражі, до слова французи особливо цінують старовинні меблі і предмети антикваріату, не бентежачись, з'єднують їх з вельми навіть сучасними стилями інтер'єрів, такими як лофт, прованс і модерн.

Слід також розрізняти антикварні меблі, вінтажну і старі меблі. Старі меблі просто підлягає утилізації, вінтажна - це меблі молодого покоління не більше 50 років, може проводитися і нині в вінтажному стилі. Антикварні ж меблі дуже давня, від 80 років і більше, вона передає стиль і настрій цілої епохи, саме в цьому її цінність.

Ось один з вдалих прикладів поєднання антикварних меблів із сучасним класичним стилем на кухні. Кришталева люстра з абажурами доповнює образ.

Ця вітальня виконана в класичних теплих тонах, за рахунок великої кількості натурального дерева відчувається досить затишній, при цьому якби не було дзеркала, то було б нудно і тісно, ​​дзеркало ж підкреслило антикварні меблі в центрі і розширило простір кімнати.

Ось приклад створення їдальнею повністю в антикваріат, з античної меблями. При цьому не варто забувати, що перебуваючи в такому будинку, буде неорганічно і некомфортно, якщо все зали та кімнати будуть виконані в різних стилях. Така середньовічна атмосфера має бути присутня в кожній кімнаті.


Щоб створити гармонійне поєднання сучасних меблів з антикварної, сучасні дивани і стільці повинні бути виконані з оббивкою з тканин - оксамит, жаккард, велюр, шовк, гобелен, також щільних текстур - з вишивкою, орнаментами, візерунками і ефектними античними принтами.
Особливий антураж надають античному інтер'єру фрески на стінах, вітражі на вікнах, картини і старовинні ікони, ви можете вибрати абсолютно будь-які меблі в вінтажному або класичному стилі, поєднуючи її з антикварними для того, щоб опинитися в епоху Середньовіччя.

Поділитися: