Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Золото в сучасному розкішному інтер'єрі

01.02.2018

Раніше ми асоціювали золотий колір і позолоту виключно з розкішшю, багатством і навіть деякою претензійністю. Здається, що блиск цього металу буде доречний тільки в середньовічному замковому або в непристойно дорогому еклектичному класичному інтер'єрі.

А в крайніх випадках - в марокканському або колоніальному стилі. Але насправді позолота може поєднуватися з різними меблями і в будь-якому сучасному дизайні, будучи представлена в будь-яких елементах декору, вона вносить особливу теплоту і комфорт в інтер'єр.


Головне - продумати, щоб золотий колір в інтер'єрі був збалансованим, ненав'язливим, помірним і витонченим, як додаток до решти предметів і відтінкам, тобто маються на увазі не тільки масивні золоті люстри або важкі вибагливі рамки картин.

Це може бути золотого кольору текстиль - шовк, парча, органза, що покриває стіни характерним блиском, «золотою» мозаїкою, невеликих розмірів журнальні столики, дзеркала, скульптура з покриттям сусального золота або настінні бра з теплим позолоченим покриттям, а також свічники, що створюють розслаблюючу, затишну атмосферу в кімнаті. За допомогою золотого відтінку легко надати дизайну певну витонченість, богемність і урочистість, і це, в свою чергу, вписується в концепцію практично будь-якої стилістики.


Давайте подивимося, де, крім вищезазначених стилів, можна використовувати блиск позолоти. Ми відразу хотіли б згадати такі модні стилі, як бароко, ампір або еклектика. Ці стилі виникли завдяки незгодним представникам богеми, які вибрали більш закритий і нестандартний спосіб життя, але все ж зберегли свою любов до незвичайних речей і, звичайно ж, до мистецтва.

Неокласицизм і арт-деко - це ті стилістичні напрямки, де «золото» в цілому є практично незамінним атрибутом.

Фото люстр Delightfull BOTTI виконані вручну з латуні і покриті золотою мантією, вони демонструють вишукану здатність досвідчених майстрів Delightfull.

Італійська фабрика Bocca do Lobo створює справжнє мистецтво, пропонуючи зануритися в світ розкоші - золоті і позолочені красиві предмети мистецтва і елементи інтер'єру викликають захоплення унікальним дизайнерським талантом майстрів.

 

"Золоті ноти" в скандинавському стилі або в мінімалізмі можуть бути приємним сюрпризом і у вигляді предметів з латуні, міді і пофарбованого в золотистий колір металу можуть дати дизайну такого стилю відсутнього тепла.

Досить популярний французький стиль прованс також доповнює зістарене і патиноване золото, тому що "золотом" можна прикрасити атмосферу античності і вінтажної елегантності.

Кращим фон для золотих предметів декору будуть білі або чорні тони кімнати. Це безпрограшні колірні комбінації, які можна сміливо віднести до класики жанру, вони ніколи не вийдуть з моди.

"Золото" з червоним кольором - також дуже відома комбінація, але вона має більше експресії і екстравагантності. Золотий відтінок добре виглядає в супроводі темних, насичених і глибоких тонів: оксамитового синього, шоколадного венге, темно-зеленого, вина і теракоти.

У "золота" - гарні «друзі» срібло і дерево, - такі комбінації зустрічаються досить часто і виглядають дуже гармонійно.

Поділитися:
Товари з вітрини