Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Вілла Борсані як спадщина італійського модерну ХХ століття

21.06.2018

Італійський дизайнер і архітектор Освальдо Борсані (Osvaldo Borsani) розробив безліч культових предметів італійського дизайну, таких як: робоча система Graphis, диван D70, лаунж-крісло P40, кавові столи T1 і T2.
У зв'язку зі святкуванням його річниці сім'я Борсані в особі онука Томмазо Фантоні вирішила відкрити доступ до вілли Borsani для всієї громадськості, продемонструвавши на виставці дизайну в Мілані в Palazzo della Triennale понад 300 робіт з колекції його дизайну. Багата колекція унікальних предметів і класичного промислового дизайну, через малюнки, фотографії, картини та, звичайно ж, меблі цього важливого і талановитого італійського архітектора.
Народившись в італійській комуні Варедо в 1911 році, Освальдо Борсані став ремісником з виробництва меблів, як і його батько. У 1933 році він брав участь у п'ятій триєнале Мілана з дизайном «Мінімальний будинок», за який він був нагороджений срібною медаллю.
Освальдо Борсані здобув освіту архітектора в Політехнічному університеті Мілана в 1938 році і після закінчення вузу разом зі своїм братом - близнюком Фульгенціо, з Марко Фантоні і Валерією Борсані створили меблеву компанію Tecno, яка швидко зарекомендувала себе як один з найбільших виробників італійського дизайну і такими предметами меблів трансформер, які зараз вважаються іконами дизайну ХХ століття.
Villa Borsani спроектована і побудована ще в 1940-х роках самим дизайнером і довгі роки була його власним будинком для життя і робочої студією.

Цей новаторський для тих часів будинок площею 800 м2 демонструє мистецтво інтер'єру в стилі модерн і життя італійської сім'ї середини ХХ століття.

Це 800 м2 модерністського дизайну з піднесеними довоєнними стелями і декоративними мотивами в інтер'єрі, зробленими з простих, але якісних матеріалів. Освальдо Борсані вперше використав деякі інноваційні досягнення в технології архітектури та дизайну і показав відмінність італійського традиціоналізму з італійським майстерністю модерну. Поєднання раціональності, комфорту і елегантності не залишить нікого байдужим до резиденції Borsani. Особливо важливо усвідомлювати те, що художник спроектував тут абсолютно все сам, від самої будівлі до деталей меблів.
Наприклад, це крісло Tecno модель P40 по дизайну Osvaldo Borsani створено в 1955 році.

Перші крісла продавалися по 8000 євро, зараз таке крісло коштує в 10 разів дорожче. Крісло Tecno забезпечує свободу і комфорт сидить для того, щоб приймати різні позиції. Таким самим, своєю моделлю P40 Освальдо Борсані став першим, хто подолав статичність нерухомого та громіздкого «зручного крісла» і запропонував альтернативу менших розмірів, здатну відкриватися віялоподібним способом за допомогою ряду налаштувань з будь-якої позиції між повністю відкинутими і повністю закритими.
Він навіть продумав такі специфічні моменти, як аромат, поєднання кольору і звуки, які доповнюють атмосферу цього особняка. Ця вілла виступає також свідченням того, що одній людині під силу створювати повністю все для свого комфортного існування, до того ж навіть у складні роки військових подій.

 

Поділитися: