Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Чотири креативних простори для дітей

27.07.2019

Думки більшості психологів сходяться в тому, що діти потребують облаштованих майданчиків для ігор і розвитку їх здібностей. Це необхідно для спілкування з однолітками, взаємодії з реальністю, проходження якихось мінімальних випробувань для інтелектуального дорослішання. В Україні можна зустріти дитячі майданчики та ігрові центри, виготовлені з яскравого пластику або старі радянські залізні «дитячі двори». Пропонуємо надихнутися прикладом американських і китайських проектів творчих просторів і інсталяцій для дітей.

Проект дитячого клубу Loong Swim Club в Сучжоу, Китай, 2019 рік
Архітектурне бюро X + Living в своєму портфоліо має ряд унікальних проектів з футуристичними дизайнами. Ідея простору Loong Swim Club площею 2200 кв.м полягала в тому, щоб метафорично повторити стихію води.

Інтер'єр вийшов дуже граціозним і вражаючим: хвилясті шкіряні крісла і шкіряні барабани у вигляді крапель, що нагадують про конденсацію, являють собою водну тему в центрі для батьків і дітей, об'єднуючи дозвілля і розваги.

Також дизайн самого плавального басейну, який доповнює дитячий клуб, виглядає казковим і фантастичним.


Сімейний центр Ханчжоу Наірбао в Ханчжоу


Ще одна робота від X + Living, представлена в 2018 році в Xingguang.

Концепція естетики проекту походить від абстракції сцени, від загальної інтеграції кольору і композиції, а оскільки проект розташований на околиці Ханчжоу, заснований на натхненні від природних пейзажів.
Проект розділений на 4 важливих просторових підрозділи.
Чотири просторових зони створені на аналізі віку дитини і визначенні його поведінки, що також поєднує в собі інтеграцію освітніх заходів, крім розваг. Перша область: область книги, що відтворює відносини між веселкою і хмарами, щоб зробити сцену після дощу.

Друга зона: павільйон кам'яного містечка для створення повної віртуальності для дітей.
Третя територія: ресторан відпочинку і зона розваг.

Дизайн повторює парасольки в якості дедуктивної графіки для композиції, що робить простір більш візуально розтягнутим.

Проект дитячого центру «Гніздо» від Tri-Lox, Бруклін, Нью-Йорк

Дах Бруклінського дитячого музею перетворили на зелений пейзаж за рахунок конструкції з кедрового дерева, зробленого з нью-йоркських водонапірних веж.

Кедр має стійкість до стирання і захист від вологи, але при цьому зберігає природний зовнішній вигляд і готовий до інтенсивного використання.

Дитяче кафе Lolly-Laputan від Wutopia Lab в Дайлан, Китай

Поділитися:
Схожі статті