Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Торшер в інтер'єрі

18.03.2018

Сьогодні торшер популярний і доступний в різних цінових сегментах. Він став важливим предметом кожного інтер'єру. За допомогою торшера можна з легкістю створити м'який, рессеянний світло, який ідеально підійде для місцевого або акцентного освітлення простору. Під торшером ввечері можна почитати книгу або поспілкуватися з сім'єю і друзями. Серед всіх світильників торшер підходить якнайкраще для створення домашньої затишної атмосфери, він також може виконувати декоративну роль і стати яскравим арт-об'єктом, який підкреслить статус і вишуканий смак господарів будинку.

Трохи історії. Слово «торшер» родом з Франції і дослівно перекладається як «факел». Тому можна вважати, що попередниками торшерів були смолоскипи, які використовувалися в древніх державах: в Єгипті, в Римі, в Греції. З появою свічок торшери стали називати покриттям канделябром, якими прикрашали інтер'єри всіх палаців і будинків знаті. Як данина тому часу і сьогодні виробляється велика кількість варіацій торшерів, що імітують канделябр зі свічками. Такі торшери використовують для створення класичних і історичних стилів інтер'єру, таких як бароко, рококо, ампір.

До безперечних переваг торшерів можна віднести:
1. Мобільність торшерів - його можна встановити в будь-якому місці кімнати і при необхідності легко перемістити, якщо ви вирішите змінити акценти в інтер'єрі;
2. Універсальність торшерів - в залежності від форми і типу абажура торшер може давати всі три види освітлення: направлене світло, якщо вам потрібно акцентне освітлення, розсіяне світло, якщо вам потрібно загальне освітлення простору і відбивається світло, якщо ви захочете створювати світлові ілюзії і візуально збільшити висоту стін;
3. Торшер можна з легкістю зробити центральним об'єктом в інтер'єрі і підкреслити вибраний для інтер'єру стиль.

Торшери поділяють в залежності від їх зовнішнього вигляду і конструкцій. Розглянемо найпопулярніші види торшерів:


Арочний торшер - такий вид торшерів став дуже популярним, в інтер'єрі він справляє враження дорогого сучасного світильника за рахунок свого ефектного дизайну і м'якою напівкруглої форми штатива. Такий торшер ідеально доповнить простору вітальню для освітлення журнального столика поруч з диваном або обіднього столу. Штатив, як правило, кріпиться до масивного підстави торшера, але є і моделі, які можна кріпити до стіни. На ринку представлений величезний вибір всіляких плафонів різних форм і виконаних з різних матеріалів таких як скло, метал, текстиль, акрил або пластик.


Торшер з абажуром - це класичний вид торшера, до основи якого кріпиться прямий штатив, а на верхівці штатива закріплюється абажур. Такі види торшерів дають м'яке розсіяне світло, їх як правило використовують для організації місцевого освітлення або в комплексі з іншими світильниками для багаторівневого освітлення. При величезній різноманітності матеріалів для абажурів основним залишається текстиль. Справжньою окрасою в такому торшері може стати нестандартної форми штатив, виконаний з пластика, скла, дерева або металу.
Торшер для читання - до цього виду торшерів можна віднести всі конструкції торшерів, які дають спрямоване світло. Такі торшери можна використовувати не тільки для читання, вони зможуть також виконувати роль акцентного освітлення, якщо ви захочете підсвітити картину або якийсь предмет у вашому інтер'єрі. Вибираючи торшер для читання, звертайте увагу в першу чергу на функціональність, щоб було зручно і легко регулювати висоту і кут світлового потоку.


Декоративний торшер - його головне завдання не висвітлювати приміщення, а бути прикрасою інтер'єру. Створюючи такі торшери інженери і дизайнери жертвують практичністю і функціональністю заради естетичної складової. Цей вид торшерів спеціально створений для того, щоб підкреслити стиль інтер'єру і статус господарів.

Поділитися: