Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Стиль авангард

24.08.2018

Абстрактні та передові для кінця 19 століття ідеї зародилися в стилі інтер'єру авангард. З французького "avant-garde" перекладається як передовий - охороняти. Сміливі і фантастичні авангардні рішення в інтер'єрі скасовували правлячу владу класичних та історичних стилів, набуваючи фантастичну, часом абсурдну форму і описували в інтер'єрах алегоричний сенс нетривіальних поглядів в мистецтві.
Рекомендації з оформлення стилю авангард:
Просторе приміщення з достатнім джерелом природного освітлення. Двері замінюють широкими арками, створюють високі подіуми і прямокутні колони, фігурні сходи, а для підлоги застосовують заливку з ефектом 3D.
Штучне освітлення повинно бути різної інтенсивності, але обов'язково яскравим. Вітається безліч світильників різної форми і кольору.
Меблі - незвичайних нестандартних форм і забарвлень, без додаткового декоративного оформлення. При цьому, в одній кімнаті може бути меблі як геометричної форми і візерунків, так і допускаються плавні лінії. Мета - відмова від стереотипів і підкреслення явного контрасту. Колірна гамма: чорно-біла, яскраво-жовта лимонна, салатова, малинова і спільні комбінації оранжево-вишневого з синім і червоним. Власне, колірна палітра авангарду - це все ті тони, поєднання яких зараз ми вважаємо позбавленим смаку і вульгарно кричущим.
Для оформлення стін в стилі авангард не використовувалися шпалери, найчастіше застосовувалася штукатурка або фарбування як в один тон, так і з різнокольоровими смугами. Також в сучасному виконанні авангарду декорують стіни металевими панелями або великими металевими фігурними орнаментами.
На відміну від паралельно розвивається в ті роки богемного і гармонійного стилю ар-деко, зовнішні ознаки авангарду полягають в яскравій контрастності і недоладності, в чому передавалося спотворене уявлення про сучасність і прогрес. Авангард також вважають синонімом модерну, але якщо модерн підносив нову раніше небачену форму і стилістику в інтер'єрі на підставі штучних матеріалів, то авангард використовував вже існуючі форми і матеріали, тільки абстрактно і суб'єктивно поєднував їх, відхиляючи всі встояли правила про симетрії і класичної естетики. Ось що об'єднує модерн і авангард, так це відмова від художнього вираження гуманістичних ідей і реалізму, догляд в містицизм і символізм.
Стиль авангард може бути цікавий нестандартним творчим особистостям, яким потрібно привертати до себе надмірну увагу і постійно дивувати публіку.

Поділитися:
Товари з вітрини