Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Стиль американського будинку кейп-код

16.05.2018

Кейп-код - це американський стиль сільського (заміського) будинку XVII-XX століть, що виник на півострові Кейп-Код, штат Массачусетс. Його часто називають вікторіанським в зв'язку з тим, що більшість колоністів приїхало на мис Кейп-Код з Англії, але це не зовсім так.
Це традиція дерев'яних котеджів, що увібрала досвід традиційної ренесансної і фахверкової архітектури, яка була актуальна в східній і особливо північній Європі. В архітектурі їх перших одноповерхових будинків кейп-код були скошена черепичний дах, димар, пов'язаний з каміном, і дерев'яною вагонкою оббиті стіни, а головним завданням стояло спроектувати будинок так, щоб витримати сувору погоду. Особливу роль також грав елегантний і витончений своєю красою дизайн ландшафту, з яким будинок стає ідентичним в дусі англійського села і зливається з навколишньою природою.
Спочатку для інтер'єрів колоністів зі старої Англії був характерний мінімалізм, простота оздоблення будинку без декору і переважний колір інтер'єру - білий. Згодом стиль кейп-код удосконалився прийомами модерну і національного колориту Англії. А в 1890-1910-х роках до нього додалися елегантність і естетика приморського антуражу, свіжість і соковитість тонів, а монотонний білий тон розбавив яскравий блакитний, шоколадний і соковитий зелений. Для типового будинку кейп-код характерні невисокі стелі, тому в нинішній час для оформлення інтер'єру в цьому стилі високі стелі доповнюють дерев'яними балками.
Стиль кейп-код як різновид заміського шале трансформувався в американський кантрі і перетинається за своїми характеристиками зі стилем прованс. Так, плетені меблі з ротанга як частина стилю прованс цілком доречна і в кейп-коді, а камін - незамінний атрибут такого будинку.
Сучасний стиль кейп-код наповнений образами Ralph Lauren, відома стилістика у якого переважання насиченого синього кольору і натуральні бавовняні тканини з принтом в білу смужку чи клітинку. Випущена брендом Ralph Lauren колекція декору Cape Cod: штор, подушок і постільної білизни це досить добре відображає.

Поділитися:
Товари з вітрини