Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Способи зонування в однокімнатній квартирі

21.01.2018

Існує безліч способів поділу одного приміщення на кілька зон, наприклад, зону спальні і вітальні, або кухні і робочого кабінету, дитячої та вітальні.

Найчастіше для цього використовують шафи, ширми, фіранки або перегородки, що є простим фізичним розмежуванням. Але насправді в маленькій кімнаті присутність шафи ще більше зменшить розміри приміщення або перекриє денне світло, а перегородку іноді і ніде поставити.
Розглянемо кілька дизайнерських прийомів, як в однокімнатній квартирі створити стильний дизайн кімнати, зонувати і при цьому не захаращувати простір.

1. Виділити зоновану область іншим кольором або іншою фактурою матеріалів.
Здійснюється за допомогою підібраних шпалер іншої фактури і кольору, а також зміною кольору підлоги. Ще можна оформити різні зони в різних стилях інтер'єру, наприклад, спальню - в контемпорарі, а вітальню - в неокласика. При цьому потрібно пам'ятати, що сприйняття всього простору має залишитися гармонійним і єдиним.


2. Арка.
Арки - вдалий спосіб без втрати житлової площі поділу однієї великої кімнати на дві зони, наприклад, на вітальню і їдальню.

Найкраще, якщо арка буде кованою з візерунками, скляною або останнім часом користується популярністю гламурне оформлення кімнати намистинками у вигляді арок.

3. Розумний розподіл освітлення.
Керуючи подачею світла грамотно розставленими світильниками, можна затемнювати або освітлювати певні ділянки кімнати. Тим самим можна розмежувати простір, а також збільшити одну зону і скоротити розміри іншої.

4. Розмістити меблі в протилежному радіусі.
Вітальню від спальні можна розділити модульним або кутовим диваном, розмістивши його посеред кімнати в іншу від спальні сторону, а перед ним - журнальний столик.

Це суперечить встановленій думці, що меблі потрібно ставити по кутах і біля самої стіни, але в деяких випадках це неординарне, але виграшне рішення.

5. Барна стійка - вдале рішення відділення кухні від вітальні.


6. Наскрізний стелаж.
Стильний наскрізний, що пропускає денне світло стелаж для книг, дисків або для ваз з квітами може бути різної нестандартної форми, як геометричної абстрактної форми, круглої, у вигляді бджолиних стільників або дерев - про це ми розповідали в попередній статті про полиці.

Якщо такий стелаж розмістити між заданими зонами, він екстравагантно і стильно розділить приміщення, в той же час стане родзинкою інтер'єру.

7. Виділення спальні подіумом.

8. Дзеркала.
Дзеркала за рахунок відображення завжди служили найкращим способом для зонування простору.

Можна встановити ширму або перегородку з декоративним візерунком або розписом і розмістити на ній велике дзеркало, це додасть еклектичний шарм будь-якій кімнаті.

Поділитися:
Товари з вітрини