Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Спальня в стилі арт-деко

01.05.2018

Ефектний і багатогранний стиль арт-деко (ар-деко) втілює в собі як сучасність, так і незаперечно актуальне ретро, оскільки він поєднує в собі два стилі: модерн і неокласику.


Арт-деко - зоряний стиль Голлівуду 30-х років, стиль бурлеску, свята, демонстративного пафосу. Він відображає прагнення до високого статусу і підкреслює багате оздоблення розкішних маєтків знаті і селебріті.
Всі атрибути і деталі стилю ар-деко повинні відображати богемність і статусність господарів, їх розмірений і необтяжений труднощами лайфстайл.
Палітра спальні в стилі арт-деко - яскраві, контрастні кольори, переважно чорний, золотий, сріблястий або металік, бузковий, червоний, а також гармонійні поєднання шоколадно-бежевого, пастельно-рожевого з золотистим.
Важливі риси стилю арт-деко:
- виключно дизайнерський інтер'єр з втіленням оригінальних нетривіальних дизайнерських рішень,
- наявність складних, часто неправильних геометричних форм,
- асиметрія,
- плавність ліній, властива також і стилю арт-нуво, але плавність арт-деко доповнюється геометрією, зигзагами і присутністю чітких східчастих ліній,
- етнічні візерунки Південно-східної Азії або Африки, орнаменти, а також перегукуються зі стилем шинуазрі зображенням павичів, драконів, віял, риб, міфічних тварин стародавнього Єгипту і пірамід,
- найпопулярніше колірне рішення - це чорно-біле оформлення віталень і спалень, з золотими деталями,
- вигадливі меблі різної текстури та форми.

Відмінними деталями інтер'єру спальні арт-деко можуть бути м'яке високе узголів'я, оббите шкірою, гобеленом або оксамитом, коване ліжко, м'які пуфи і банкетки, рясною кількістю великих дзеркал і джерел світла.
Освітлення для створення богемного інтер'єру має бути насиченим і яскравим. Наприклад, в спальні ар-деко буде доречно поєднання масивної люстри нестандартної форми з бра і торшерами або з точковими світильниками. У спальні дорого буде виглядати великогабаритна люстра з кристалами Сваровськи, кришталем, а в її основі - ковані, позолочені, латунні елементи.

У будь-якому випадку наявність будь-яких освітлювальних приладів додатково буде плюсом, адже освітлення в спальні арт-деко має огортати своєю богемністю і зачаровувати своєю блискучою красою.

Особливо важливим акцентом в спальні арт-деко виступає текстиль.Тканини для спальні ар-деко - це важкі і м'які, такі як оксамит, велюр, гобелен, що дає театральний ефект, або легкі - органза, парча і шовк.Хутро, шкури африканських тварин і шкіра рептилій додадуть таємничості, шику і розкоші. Для гардин і портьєр використовуються тканини з драпуванням і аплікаціями, а золочені пензлики, спадаючі хвилями ламбрекени додають романтичності і театральності. У будь-якому випадку, тканини повинні бути блискучими, які випромінюють лиск і сяйво.

Як елементи декору в арт-деко повинні бути присутніми витончені вази, велика кількість м'яких різнокольорових подушок, настінні декорації, безліч прикрас з золота, срібла або порцеляни, шкатулки з натурального каменю, різні сувеніри з оздобленням зі шкіри і слонової кістки, все, що підкреслює багатство і достаток господарів.

Поділитися: