Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Схожість та різниця між стилями прованс та шеббі-шик

28.07.2018

Стилі інтер'єру прованс і шеббі шик відводять нас в квітучий сад заміського будинку. Об'єднують ці стилі образи, які вони передають: як насичені ароматами букети польових квітів, так ці два стилі органічні, ніжні і природні.

Відмінні властивості стилів прованс і шеббі-шик проявляються в наступному:
1. Колірна гама.
Незважаючи на схожість натуральних пастельних і світлих відтінків в інтер'єрі, прованс передається в більшій мірі палітрою ніжно-зелених тонів, починаючи з оливкового і м'ятного до світло-блакитного, а в стилі шеббі-шик переважають пудрові ніжно-рожеві, кремові і лілові кольори.

2. Матеріали в обробці стін і меблів натуральні і зістарені.
В обробці стін стилю французького передмістя «прованс» присутній камінь і побілка, в інтер'єрі - дерев'яні меблі з масиву і, в переважній своїй більшості, світлих відтінків або ковані меблі.

Все витримано в сільській стилістиці французького шале, а її зістаренність і тріщинки повинні виглядати так, як ніби вони стали такими дійсно через довголіття або меблі є істинним антикваріатом.

В інтер'єрах шеббі-шик меблі сучасних моделей, при цьому вона навмисно зістарені, з патиною і з присутністю витонченого романтичного гламуру, відтворена методом печворк і декупаж.

3. Декор
Декор стилю прованс відображає красу місцевих гір і лавандових полів, затишок і розміреність сільського життя на свіжому повітрі, тому атрибутикою виступають плетені вироби з лози, сушені гриби і трави, зерно і звичайно ж, лаванда.

Декор шеббі-шику романтичний і жіночний, оформлений в повітряних, закруглених і плавних мотивах, в цьому допомагають витончені рамки будуарних дзеркал, атласні стрічки, вишивка, бахрома і намистинки в декорі.

Особливу роль відводять абажурам торшерів, виконаним з легкої тканини ніжних рожевих тонів, вони створюють богемний антураж.

Стилістика і візерунки стилю шеббі-шик - це трояндочки, милі янголята та немовлята, метелики і пташки, барвисто декоровані на текстилі численних подушок, серветок, скатертин, ліжників і штор.

Не варто забувати, що шеббі-шик це сучасний стиль інтер'єру, що з'явився нещодавно і ввібрав в себе дух бохо, ретро і еклектики, тому він також передає ці богемні мотиви.

Поділитися: