Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Шале - інтер'єр альпійського будиночка

31.12.2017

Шале - "chalet" перекладається як тепло, теплий сільський будиночок і має на увазі собою альпійський будиночок в горах з каменю і дерев'яних брусів. Стиль інтер'єру і архітектури шале зародився на кордоні Франції і Швейцарії ще в 17 столітті. Головними особливостями стилю стала наявність кам'яного фундаменту, який міцно утримував будинок на схилі гір, дерев'яних стін з хвойних порід дерев, які охороняли від сильних вітрів і холоду, а також двосхилий дах, що захищає від промокання через снігу, що розтанув.

Спочатку будучи рідним стилем альпійських пастухів, нині стиль шале став популярним серед мільйонерів, які люблять усамітнення в горах, і мандрівників, котрі приваблюють гірськолижні види спорту.

Шале не може не сподобатися своїм комфортом, практичністю і теплом, тому багато хто готовий вкладати гроші в будівництво нових і реставрації старих сільських будиночків на схилах гір з видом на альпійські пейзажі, створюючи розкішні інтер'єри шале.


У сучасній версії стиль шале, крім натурального каменю, містить опорні стельові балки, затишний і вишукано оформлений камін, комфортну, переважно масивну з натурального дерева меблі з оббивкою з натуральної шкіри або з високоякісного екологічно чистого текстилю. В інтер'єр вплітаються елементи декору - килими, шкури тварин, розпис і різьблення по дереву на стінах, розвішані на стінах композиції з трав і листя, глиняні глечики, мисливські трофеї і рушниці можуть доповнити атмосферу.


Всі матеріали повинні бути добротними, натуральними і якісними. Колірна гамма спокійних натуральних тонів - деревного, шоколадного, ванільного, кремового, бежевого і теракотового, а можуть відтіняти і виділяти ці тони золоті і бордові відтінки.


Особливу роль в інтер'єрі шале грає освітлення, тому до вибору світильників підходять дуже уважно. У розкішних альпійських шале або апартаментах люксових готелів на вершинах гір можна спостерігати як масивні вінтажні люстри або канделябри, добре поєднуються на тлі натурального дерева, так і екцентрічние дизайнерські рішення освітлення.

Наприклад, дорогі підвісні світильники різної геометричної форми, що дають розсіяне або точковий світло, велика кількість бра, скляні композиції створюють унікальну вишукану атмосферу, а елементи еклектики в золоті або латуні додають фарби розкоші в інтер'єр.

Поділитися: