Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Рожевий колір в інтер'єрі

23.08.2018

Психологія рожевого кольору.
Рожевий колір в психології характеризує чуттєву ніжність, сентиментальність і жіночність, означає красу квітки і романтичну легкість.
На думку психологів рожевий колір є сприятливим для організму людини, хорошим антидепресантом і кольором позитиву і радості, а також душевної гармонії. На відміну від важкого і нав'язливого червоного, рожевий легший і елегантний колір.
Використання рожевого в інтер'єрі.
Найвдаліше застосування рожевого в інтер'єрі спальні. Найчастіше його вибирають для оформлення дамській спальні або дитячої кімнати; також гармонійне поєднання блідих і пастельних рожевих відтінків підійде для ванної кімнати.
Відтінки рожевого кольору відповідно до класифікації тонів Pantone:
абрикосовий рум'янець
Лососево-рожевий
Лавандово-рожевий
Hot pink (Теплий рожевий)
Printer's magenta
Cherry Blossom Pink
французький рожевий
Cerise pink
Carmine pink
рожевий корал
Persian pink (Перська рожевий)
Persian rose
Strawberry ice (Полуничний лід) і інші.
Варто також зауважити, що один з півтонів рожевого - Rose Quartz був призначений головним кольором 2016 роки від Pantone і не втратив своїх провідних позицій і зараз.
Найкращі поєднання рожевого.
Комбінація з відтінками коричневого - шоколадним і кавовим, насиченим синім і пастельними півтонами сірого - найоптимальніші для оформлення інтер'єру. Блідо-рожевий також буде гармонійний з фісташкові, Вірідіан, чистим білим і відтінком слонової кістки, а також з іншими півтонами рожевого - персиковим, лососевим, бузковим та фіалковим. Варто також враховувати, що більш бліді тони рожевого легше поєднувати з іншими квітами і краще, якщо вони виступають не основним базовим кольором стін, а додатковим, наприклад, в декорі. Стилі інтер'єру в рожевих тонах.
Вельми богемно і розкішно виглядають в рожевому класичні інтер'єри, з ноткою французького шику. Рожевим оформляються і простору в стилі бохо, контемпорарі, східний марокканський і вінтажний Шеббі шик.
В рожевому інтер'єрі доречні і гармонійні дзеркала, скляні предмети, каррарский мармур, ковзаючі блискучі тканини на зразок шовку і тонкі лінії золота.

Будинок Картьє, дизайнер Крістоф Делькур.
У ролі золота цілком можуть виступати латунні елементи декору, ніжки стільців і кавових столиків і світильники.

Ніжна палітра лавандово-рожевих, полуничних і лососевих відтінків в аксесуарах і тканинах додасть романтичності і позитиву інтер'єру, але головне - не переборщити.

Поділитися: