Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Передпокій в стилі лофт

26.08.2019

Навмисна брутальність і гримуча суміш різнопланових елементів - особливості оформлення передпокою в стилі лофт. Багато в чому такі характерні ознаки обумовлені місцем виникнення даного напрямку в дизайні інтер'єру - звичайні манхеттенські квартали для мешканців з невеликими доходами. Узята за основу стилістика при додаванні сучасних деталей активно використовується дизайнерами, як можливість не обмежувати себе суровими рамками, а повністю віддаватися у владу своєї фантазії.

Основні характеристики стилю лофт

Специфіка сучасних новобудов в тому, що передпокої в них не дуже просторі. А оформлення в такому стилі дозволяє максимально звільнити простір. При цьому слід враховувати гармонійне поєднання з облаштуванням коридору. Бароко і класика прохідній частині не зовсім вдало виглядають з передпокоєм лофт.

Тут більше підійде схожість з елементами декору і загальною спрямованістю хай-тека, модерну, мінімалізму. Використання зонування і продумана внутрішня обробка компенсують дефіцит місця.

Для цього існують кілька методів, рекомендованих дизайнерами:

• в приміщенні необхідно застосовувати відкрите планування;

• функціональність і ергономічність меблів;

• прості й яскраві світильники;

• стіни обробляються без будь-яких надлишків. Переважно, при розробці загальної концепції перевага віддається промисловому або індустріального епатажу.

Контраст кольорів

Перше, з чим асоціюється лофт, це цегляна кладка - візитівка даного дизайнерського напрямку. Такий підхід відразу ж створює в приміщенні атмосферу індустріальної, солідної епохи. Але досягти бажаного ефекту можна і за допомогою фотошпалер. Штукатурка і бетон в світлих тонах ідеально підійдуть і для плавного переходу між зонами, і для акцентування уваги на окремих ділянках. В останньому випадку оживити загальну картину можуть натуральний камінь або масив дерева.

Підлога і стеля

Один з популярних прийомів - укладання пакета. Подібна підлога має ефект старовини. Тверда деревина прослужить досить довго і не буде дратувати своїм скрипом. Менш витратний варіант - ламінат з нанесеним малюнком під камінь або дерево. Необроблений бетон стелі візуально робить приміщення вищим.

Меблі і освітлення

Тут переважають лаконічні форми футуристичних моделей. Освітлення має відрізнятися деякою недбалістю і доповнювати загальну стілістіку. Абсолютно нові відчуття від отриманого результату дасть оригінальне поєднання сучасних деталей і техніки з елементами промислового антуражу.

Поділитися: