Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Найбільш цінні породи деревини

06.02.2018

Вся історія людини пов'язана з використанням деревини в побуті. З дерева будують будинки, створюють домашнє начиння, предмети для домашнього вжитку і звичайно ж, використовують для виробництва меблів і декорування приміщень. До цього дня дерево залишається популярним матеріалом, воно цінується за свою довговічність, натуральність і екологічність. Є в дереві якась магія, поставте в міській квартирі дерев'яний стіл і приміщення відразу перетвориться, стане затишніше і тепліше.


Дерев'яні меблі є невід'ємним атрибутом не тільки історичних стилів: ренесансу, бароко, рококо, ампіру і т.д., але також стала основою сучасних стилів лофт і контемпорарі на тлі контрасту тепла деревини і холоду стали з бетоном.

Сьогодні кожен може дозволити собі купити дерев'яні меблі, існують сотні недорогих сортів деревини вартістю від 250 доларів за кубометр, що робить дерев'яні меблі більш доступною. Для створення затишного теплого інтер'єру необов'язково купувати стіл з ебенового дерева вартістю в десятки тисяч євро, а підійде стіл і з сосни, але якщо ви хочете створити престижних і дорогий інтер'єр, то нижче ми розповімо про найбільш рідкісних і дорогих породах деревини, які використовуються для виробництва меблів і декоративних предметів.


Найдорожчі сорти деревини робитися на дві групи червоне дерево і чорне дерево.
Червоним деревом називають щільну деревину десятків видів дерев, яка має червонуватий або коричневий відтінок. До червоних деревах відносяться: червоний сандал, малайський падук, махагонієвоє дерево, американське махагони, дерева роду цезальпінія і цілий ряд дерев, які можна умовно назвати «червоним деревом».

Чорне дерево (ебенове дерево) - це деревина деяких тропічних дерев роду Хурма. Існує поділ деревини ебенового дерева на сорти в залежності від виду рослини і регіону зростання. Вироблять сорти ебена: Камерунський Ебен, Цейлонський Ебен, Мадагаскарський Ебен, Макассарскій Ебен, Мунских Ебен, Місячний Ебен. Географія цих дерев дуже широка, вони ростуть в Африці, Азії, Індії, островах Тіхова Океану і на острові Цейлон. Щільність Ебен дерева настільки висока, що це дерево тоне у воді. Ебенове дерево поправу вважається найдорожчим, деякі сорти можуть досягати вартості кубометра в районі 100 000 доларів. У 1994 році через високий попит на деревину цих видів дерев більшість сортів Ебен дерева було занесено в червону книгу.

Поділитися: