Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Містичний світ готики

13.01.2018

Готичні твори в архітектурі, дизайні, декорі та образотворчому мистецтві витіснили романський стиль в XII столітті, сформувавши новий хвилююче сприйняття людини напрямок. Готичне зодчество, зародившись спочатку у Франції, охопило території Німеччини, Англії та Австрії, а ще пізніше - і Італії. Величні і страхітливі храми виконували важливу роль підтримування диктатури релігії, приводячи в трепет і жах побожне населення. Стрілчасті вузькі арки, кольорові малюнки на скляних вітражах, яскрава мозаїка і розписні фрески на стінах з релігійними сценами не можуть залишити байдужим нікого, вселяючи певні враження, навіть і зараз.


На фото - Глостерский соборНагляднимі прикладами вражаючого готичного зодчества можуть виступати і донині добре збереглися арки средокрестия зі склепіннями клуатра Глостерський кафедрального собору (Cathedral Church of St Peter and the Holy and Undivided Trinity) XI-XV століття побудови, в якому часто проходили зйомки фільмів про Гаррі втрати, і Собору Уеллса (Wells Cathedral) у Великобританії, Нотр-Дам (Турне) в Бельгії і добре відомі, занесені в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, Реймський і Амьенский кафедральний собори, а також Собор Паризької богоматері (Notre Dame de Paris) у Франції.

Готика створила цілу унікальну культуру в оформленні інтер'єрів, в літературі і живопису. Майстерно відтворені готичні інтер'єри тієї епохи часто відображаються в кінематографі, наприклад, в минулій статті ми розглядали інтер'єр фільму "Похмурі тіні"


Цим самим сформувалося остаточне враження, що готичний стиль пов'язаний з містикою і жахами. Незважаючи на все, починаючи з XX століття в сучасному світі не холоне інтерес до готичної культури, і дизайнерам продовжують надходити замовлення на готичне оформлення будинків, що дало нове віяння в мистецтві дизайну і отримало назву неоготики.

Оформити інтер'єр в готичної атмосфері непросто, перш за все тому що простір має бути спочатку спроектовано в готичному стилі з його невід'ємними компонентами - наявністю просторого, подібно замку, великого приміщення з високими стелями, арочними вікнами, зоною каміна і наявністю арок і колон у всьому інтер'єрі.


Також щоб оформити готичний дизайн, необхідно зробити акцент на стелі і стінах, використовуючи для цього кам'яну кладку, ліпнину, дерев'яні балки, що спроектує ефект готичних склепінь.

Вітаються геометричні орнаменти і ажурні малюнки, хрести, лицарські обладунки і корони, дракони та інші міфологічні персонажі в стельової і настінного розпису і вітражах.


Особливу роль в інтер'єрі грає меблі, яка повинна бути виготовлена ​​виключно в готичному стилі з металу або натурального дерева, масивна, в темній колірній гамі, з візерункової різьбленням, кованими наконечниками або грубими металевими вставками, подібно шпильок, повинна виробляти відповідне враження.

Широкі ліжка з балдахінами на височини, скрині, стільці схожі на кінематографічний залізний трон, важкі металеві канделябри, що дають тьмяне світло і свічки доповнять атмосферу середньовічного замку.

Приклад оформлення офісу в готичному стилі

Поділитися: