Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Міфи про скандинавський стиль інтер'єру

29.05.2018

Інтер'єр покритих снігом скандинавських будинків північних регіонів Швеції, Фінляндії, Норвегії і Данії на початку 20 століття склався як самобутній етнічний інтер'єр і справив як окремий напрямок в дизайні скандинавський стиль інтер'єру. Дизайн Скандинавії використовує суміш текстур, контрастів і м'яких відтінків, які гармонійно поєднуються з гладкими поверхнями меблів, створюючи сучасний інтер'єр теплим і привабливим.
Ми уявляємо собі скандинавський стиль як мінімастічний в білому кольорі з мінімальною кількістю меблів, відсутністю штор і дерев'яними балками.
Наше сприйняття культури північних сусідів засноване на картинках льодовикових пейзажів, драматичних і детективних серіалів, а також з рекламних брошур бренду ІКЕА, але скандинавський інтер'єр вже давно зазнав свої зміни.
3 основних міфу про скандинавському дизайні, які варто розвіяти.
1. Біла картинка приміщення.
У скандинавських країнах дійсно мало сонячних днів в порівнянні з тим же Римом або Ніццою. Тому обраний раніше скандинавами білий колір стін примножує природне освітлення, що, в свою чергу, візуально розширює простір.
При цьому варто зауважити, що скандинавські будинку за останні роки все більше оновлюються в рожеві і оливкові тони, а також в дуже яскраві - малинові або сині контрастують кольорові гами. Білий колір, як і раніше присутня в інтер'єрі як основний, до того ж на білому тлі виграшно акцентуються будь соковитих тонів аксесуари і яскраві картини. У той же час всі відтінки сірого і пастельних бежевих тонів формують модні у скандинавів нині приміщення в стилях лофт і контемпорарі.
2. Строгий мінімалізм.
Так було раніше, зараз же все більше інтер'єрів заповнюються яскравими і вишуканими предметами меблів, рідкісним антикваріатом. Навіть перші випущені колекції того ж бренду ІКЕА вважаються бажаним в кожен будинок раритетом. Мінімалізм вирішував питання практичності всіх предметів побуту і підкреслював важливе властивість-простоту. Зараз вдома представників північних країн Євросоюзу наповнює еклектика і естетика в чітко підібраних деталях і грамотно продуманому розташуванні всіх предметів.
3. Меблі повинні бути виключно з натурального дерева.
Ліс забезпечував різноманітними видами деревини малонаселені конгломерації північних народів. Мабуть, ця традиція залишилася колишньою - матеріали в облаштуванні будинку обов'язково повинні бути натуральними. На думку жителів холодних регіонів в цьому і є запорука комфорту будь-якого будинку.
Тенденція повернення яскравих кольорів в інтер'єри скандинавів обумовлена ​​тим, що завдяки покращенням якості життя у них все більше проявляється інтерес до моди, стилістиці, новинкам на виставках і діяльності успішних дизайнерів. Функціоналізм і простота змінилися способами вираження і пошуком естетичності.

Поділитися: