Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблева фабрика Cattelan Italia

06.10.2018

Історія італійської меблевої фабрики і освітлення Cattelan Italia, яка зараз досить відома у всьому світі, почалася з 1989 року, коли Джорджіо і Сільвія Каттелана заснували її в маленькому містечку Карра. Першим їх натхненням було створювати дизайнерські меблі з мармуру. Тому і до цього часу візитівкою цього бренду залишаються мармурові столи.

Комод Absolut, дизайн Паоло Каттелана

Надалі вони почали працювати з іншими матеріалами: металами, натуральним деревом і склом.

Стенд Airport, дизайн засновника фабрики Джорджіо Каттелана.

Меблі фабрики Cattelan Italia виділяють плавні лінії спалень і чіткі з виразними пропорціями форми предметів для віталень і робочих кабінетів. Фабрика виготовляє також меблі для клубів і барів, шезлонги, дзеркала і декор.

Дзеркало Hawaii, Studio Kronos, 2016
У різний час фабрика Cattelan співпрацювала з провідними дизайнерами Італії :

Manzoni & Tapinassi і їхня колекція столів з мармуру Giano.

Також їх авторству належить м'яке ліжко Ludovic на сталевих ніжках з оббивкою з нубуку.

У спільній роботі з дизайнером Oriano Favaretto народилися серії світильників - Sunset, Ravel, Phoenix, плафони Asia, торшери Tramonto, Sayonara, настільні лампи і світильник з хромованою сталі Sablier, Lancelot з латуні, а також класична лінія освітлення - Bolero.

Лампи Sablier, design Oriano Favaretto, Cattelan Italia
Спеціаліст промислового дизайну з Тревізо Andrea Lucatello спроектував лампади Baban, робочі столи Batik desk і Clarion, журнальний стіл Carioca, а також ряд ліжок, в тому числі модель Nelson.

Авторству Андреа Лукателло належить і неординарна книжкова шафа, у якої полиці з вставками з дуба з лакованої сталі.

Ліжко Nelson, Andrea Lucatello, Cattelan

Стіл Clarion від Андреа Лукателло

Виготовлені меблі фабрики Cattelan Italia орієнтовані на сучасні стилі інтер'єру, такі як авангард, hi-tech, фьюжн, модерн і контемпорарі.

У 2011 році компанія придбала фабрику ARKETIPO з Флоренції, яка впускала елітний текстиль, який можна використовувати як оздоблювальні тканини для меблів Cattelan. Зараз фірмою керують сини Джорджіо - Лоренцо і Паоло.

За дизайн вироблених предметів меблів і освітлення фабрика неодноразово удостоювалася нагород і премій. На Міланському тижні дизайну в 2008 році фабрику нагородили за проект «Noir». Премією Compasso D'Oro були відзначені крісло «Du-30» і стілець «Dafne», які розробив дизайнер з Падуї Gastone Rinaldi.

Поділитися: