Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблі в стилі класицизм

15.03.2019

Час йде і уявлення про дизайн інтер'єру змінюються. Нові технології і дизайнерські рішення все частіше з'являються в наших будинках. Сучасний світ різноманітний в кольорах, моделях і бажаннях, але не варто забувати, що краще запозичується з минулого.

Класична музика, класичний одяг, класична література - всі ці словосполучення викликають невимовну повагу, характер і риси аристократії.

 

Ті ж почуття з легкістю може викликати і напрямок дизайну, що називається класицизмом.

Класицизм - це розкішна спадщина бароко і більш молодого напрямку, рококо. Класицизм позбавлений надмірної пихатості і нудотності його старших братів.

Цей стиль повністю передає дух Франції 17-19 століть. Французи, на рівні з італійцями, славляться своїм почуттям смаку і сучасними підходами в оформленні. Існує безліч ідіом, пов'язаних з французької елегантністю, але сама принадність цього стилю в поєднанні français de la beauté (французької краси) і потужності, а скоріше навіть духовності античних часів.

Адже саме через інтерес, що знову виник до античної Греції після епохи відродження, наші елегантні друзі вирішили поєднати технології свого часу зі строгістю античності.

Меблі в стилі класицизм повторюють шлях всього напряму інтер'єру; це витончені прямі і тендітні лінії, з ідеально симетричними бронзовими або фарфоровими прикрасами, що знову в декорі отримали широке виробництво marqueterie - дерев'яна мозаїка.

Чітке розуміння площини в поєднанні з елегантністю і розкішністю цінних порід дерева передає твердий, рішучий і врівноважений характер господаря. Цей стиль говорить про гарний достаток власника, але так само і про його стриманість, за допомогою заперечення помпезних яскравих кольорів і заміною їх на більш теплі і світлі відтінки, такі як коричневий, горіх, легкий пісочний, бежевий, білий або ж колір червоного дерева.

Меблям приділяється значне місце в будинку, і в класицизмі його роблять з найблагородніших, дорогих порід дерева і оббивкою з шовку, ось чому такі меблі мають великий термін експлуатації.
Також відмінними рисами таких меблів є вбудований дерев'яний буфет, камін, великий килим на дерев'яній підлозі і обіднього столу, які прикрашені ручним різьбленням по дереву або ж металевою ковкою. Вітальня в цьому стилі виглядає абсолютно дивовижно. Отоманки і кавовий столик посередині додасть вашому простору дивовижний вид по-справжньому самодостатнього інтер'єру.

Поділитися: