Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблі в помпезному і величному стилі бароко

23.07.2018

Бароко - схильний до надмірностей помпезний історичний стиль, який часто відносять до класичного. Бароко з середини 17 століття змінив епоху граціозно і естетичного ренесансу, що дав європейським палацам Відродження до античності. Зародившись в Римській імперії разом з музичними нотами і оперою, бароко зміцнив свій вплив в палацах французького короля Людовика. Про відмітних характеристиках стилів бароко та ренесансу рекомендуємо прочитати нашу захоплюючу статтю: « Ренесанс і бароко - відмінність двох стилів ». У порівнянні зі спокійним і благородним класичним стилем бароко властива помпезність і розмах, спотворюють реальні пропорції, а також прагнення до величі, навмисна демонстрація розкоші і статусу, надання містики і театралізованості, при цьому підкреслюючи пишність і емоційність усіма елементами декору. Так само як і в ренесанс, в інтер'єрі бароко повинні бути присутніми колони, декор, стельові фрески, барельєфи, настінні розписи, але при цьому особливості стилю бароко в інтер'єрі проявляться в достатку позолоти, мармуру, кришталевих підвісок і витончених дзеркал.
Химерність форм меблів, витіюваті і переплітаються між собою вигнуті лінії різьби по дереву створюють неповторний хитромудрий бароковий стиль. У різьбі меблів барвисто відтворені орнаменти: міфічні крилаті істоти грифони з головою орла і лапами, рельєфні квіти і скручені стебла, закручені стрічки і купідони. Chateau de Chantilly

У матеріалах використовуються виключно дорогі тканини: шовк, парча, оксамит і гобелени, при цьому важлива драматичність фарб і малюнків на тканинах оббивки. Колірна гамма матеріалів в інтер'єрі - темно-фіолетовий, сливовий, золотисто-сірий, оливковий, вишневий і карамельний кольору. На прикладі видатних колекцій меблів в стилі бароко італійських фабрик можна проаналізувати наскільки мальовничий і перенасичений декоративними деталями складний стиль бароко.
Італійська фабрика Mida Cabiate з 1965 року виробляє чудові колекції старовинних меблів класичного стилю. Завдяки вмілій здатності найдосвідченіших майстрів в сучасному дизайні меблів і передовим технологіям виробництва Mida втілює старовинну атмосферу від химерного бароко або емоційного стилю Людовика XVI до античного єгипетського. Інтер'єри королівських палаців і замків фабрикою Mida відтворюються в кращих традиціях з атмосферою розкішного бароко.
Твори МЗС характеризуються ручним різьбленням по дереву, бронзою, мармуром і дорогоцінним камінням, а також елегантними тканинами і натуральною шкірою. Mida Cabiate колекція Camelia
Mida Cabiate поєднання єгипетських елементів з бароко в колекції меблів Cleopatra
Більше століття місто Кабіате є центром виробництва високоякісних меблів, з рядом фабрик і досвідчених майстрів різьблення по дереву і гравіровщіка. У цьому ж невеликому містечку Кабіате в 1886 році була заснована ще одна компанія Angelo Cappellini італійцем Анжело Каппелліні.
Фабрика Angelo Cappellini вітальня з колекції Austen
Angelo Cappellini collection Luigi XV barocco спальня STRAUSS
Ця фабрика зараз відома в усьому світі за те, що вона відтворює елегантні класичні стилі минулого, але з сучасним і складним дизайном.

Поділитися: