Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Кіпрський дизайнер меблів продовжив ідею фільму "Початок"

09.07.2018

Дизайнер інтер'єру на Кіпрі Стеліос Мусарріс (Stelios Mousarris) зробив сміливий крок в області моделювання предметів інтер'єру і, зокрема, в складному дизайні меблів. Його дизайнерські роботи більше схожі на сюрреалістичні арт-об'єкти або епатажні твори мистецтва, ніж на звичайні меблі. Він створює скульптурні кавові столики і світильники, поєднуючи різні техніки - від ручної обробки до лиття і технології 3D-друку.
Стеліос Мусарріс - молодий кіпрський дизайнер зі ступенем бакалавра в області моделювання. Він почав кар'єру в якості помічника дизайнера, працюючи в компанії Fosters and Partners. А в 2014 році він увійшов у світ дизайну, відкривши власну компанію в Ларнаці і став виробляти власні проекти під своїм брендом Mousarris. Зараз він живе на середземноморському острові Кіпр і відображає чарівність свого способу життя в оригінальності своїх творів.

Одна з найяскравіших і екстравагантних його робіт - Сюрреалістична серія Wave City. Він ніби «згорнув в стрічку» міський урбаністичний «пейзаж» з хмарочосами і парками на дерев'яній площині. Тим самим Стеліос Мусарріс продовжив ідею фільму «Початок» Крістофера Нолана, в якому знімався голлівудський актор Леонардо Ді Капріо. Стеліос перетворив уявний мегаполіс в кавовий або обідній стіл, виготовивши їх з дерева, скла і сталі за допомогою технології 3D-друку.

Моделі столика Wave City виготовлені в обмеженому тиражі 10 виробів і випущені в продаж вартістю 18000 євро. Деякі моделі представлені також виключно в дереві кольору горіха і в чорному матовому полімері вартістю 6500 євро, і вони можуть служити також комп'ютерними столами. Продовжуючи ідею фільму «Темний місто» режисера Алекса Пройаса, дизайнер відтворив в підвісному світильнику атмосферу неонуар, наповнену драматичною грою світла і тіні в стильному чорному кольорі. Елегантний чорний підвісний світильник має міцну сталеву раму, що дозволяє кріпитися чорному місту.

Мінімалістський дизайн журнального столика «Holding On» дизайнер створив під враженням від невідомого письменника, якого Стеліос називає Харісом Тулурасом (Charis Toulouras): «Прості люди, яким дано так мало, приречені нести весь світ з усіма його тягаря і темрявою».

У його роботі вилиті з золота фігурки людей намагаються перемістити важкий предмет. «Чорний колір блоку являє собою тягар і темряву кожної людини, яке переноситься до кінця часів. Я використовував золото в якості матеріалу для відтворення цих простих людей, тим самим показуючи особливість і цінність кожної людини », - коментує автор свого дизайну.

Стілець Carpet Chair створює ілюзію чарівного перського килима, що пливе в повітрі, з дитячих казок про пригоди Аладіна. Кожен такий стілець проводиться протягом 4-х місяців вручну у співпраці з художником Jan Blythe.

Willy Oak - одна з останніх робіт Стеліоса Мусарріса. Це журнальний столик з персонажем з мультфільму про робота Валлі. Золоті руки і ноги робота Валлі тримають дубову поверхню, з високою здатністю підтримуючи великі навантаження на стіл. Завдяки такому столику у вашій вітальні додасться трохи веселощів і ностальгії про дитинство.

Грайливий дизайн і дитяча безтурботність проявляється також і в моделі столика Rocket Coffee Table.
Коли дизайнера запитали, для якого саме інтер'єру він спочатку задумував свої твори, Стеліос задекларував: «Я ніколи не розробляю щось, що хоче клієнт або цільова аудиторія. Моя трудова етика полягає в тому, щоб реалізувати ідеї, які приходять до мене природним чином через різні джерела натхнення, будь то природа чи певна емоція. Головна мета - виготовити унікальні вироби з хорошою естетикою ».

Поділитися: