Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Який матеріал вибрати для підлоги?

16.01.2018

Паркет
Паркет - відмінне рішення за ціною і якістю. Вибирати краще дуб, який довів свою довговічність, також з екзотичних порід дерев добре служить мербау, він більш щільний, ніж дуб і добре стійкий до змін температури.

Паркетні підлоги слід покривати маслом і воском або популярним на сьогоднішній день водно-дисперсійним лаком.

Масивна дошка
Масив натурального дерева завжди буде цінуватися за свою натуральність, екологічність і довговічність. Відрізняється від паркету довжиною дощок, в середньому досягає 120 -200 см. Найкращі породи деревини - це дуб, тик, палісандр.


Масив дубу - найпопулярніше покриття підлоги в дизайнерських апартаментах і заміських будинках. Дуб із сімейства букових має багату кольорову гаму від світло-золотистого до темно-бежевого тону. При виборі масивної дошки з дуба важливо приділити увагу обробці дерева - тонування, термообробці і сортування (розпилу). Виробники масивної дошки випускають її відразу обробленою спеціальним лаком із захисним шаром, при якому ніякі плями не загрожують. А ось якщо масивна дошка просякнута маслом, тут потрібен більш ретельний догляд від подряпин і потертостей, масляні дошки лаком вже відновити неможливо.

На фото - масивна дошка з тику

Масивна дошка з полісандру, батьківщиною якого буде Індонезія, Мадагаскар і Таїланд, вражає своїм екзотичним забарвленням і різноманітністю відтінків від червоно-коричневого до фіолетового і зеленого. У продажу він зустрічається і під назвою рожеве дерево, кокоболо, бразильське тюльпанове дерево, жакаранда Ріо або бомбейська чорне дерево і ін. Маючи міцність вище, ніж у дуба, масив полісандру відповідно знаходиться в дорогому люксовому сегменті і привозиться під замовлення. При цьому, полісандр буде одним з кращих матеріалів для підлоги, створюючи незабутній барвистий колорит будь-якому приміщенню.
Паркетна дошка - тришарова дошка, верхній шар якої натуральне дерево висотою 4 мм, а середина - фанера з перпендикулярних волокон, що протистоять волозі, відшліфована і покрита лаком.


Керамічний паркет, керамограніт
Плити керамограніту імітують покриття з натурального дерева, металу або шкіри.

Останнім часом досить часто використовуються при будівництві будинків, тому що за своїми характеристиками перевершують якість паркету або ламінату, завдяки своїй рівній поверхні створює ефект єдиної наливної, злегка глянцевої підлоги, а також можна вибрати будь-яке колірне рішення відповідно до будь-яких передбачених стилем дизайну.

Такий вид покриття - оптимальне рішення для підлоги, коли встановлюється система обігріву підлог, адже інакше якщо вистилати ламінатом, то при нагріванні будуть випаровуватися синтетичні шкідливі речовини, а натуральне дерево від змін температури буде висихати і деформуватися.

Натуральний камінь
Натуральний камінь - мармур, граніт, травертин і онікс викладаються на багато століть вперед.

Травертин - вишуканий камінь теплої колірної гамми з переходами відтінків, його часто застосовують дизайнери для еклектичних інтер'єрів.

Граніт і мармур - це матеріали люксового сегменту, в будь-якому своєму колірному рішенні натуральний камінь підкреслює розкішний і вишуканий інтер'єр.

Поділитися: