Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як вибрати шафу купе

29.12.2017

Сьогодні все більше дизайнерів організовують системи зберігання за допомогою шаф-купе. Шафа-купе в інтер'єрі може вирішувати цілий ряд задач, крім організації зручної системи зберігання, за допомогою вдало спроектованого шафи-купе ви зможете візуально розширити приміщення або приховати вади кімнати. Поради про те, як правильно вибрати шафа-купе може дати дизайнер. Якщо ви вирішили обійтися без послуг фахівця, то наші поради допоможуть вам визначитися яка шафа-купе краще вибрати.
Види шаф-купе
З цим все просто, існує всього три види шаф-купе: цілісний, вбудований і частково вбудований. У цільних шафах-купе незалежно від місця розташування в приміщенні повинні бути присутніми всі стіни, підстава та стелю. Цілісні шафи-купе виробляють трьох форм: прямокутні, кутові і радісно. У вбудованих і частково вбудованих шафах-купе може бути відсутнім одна або кілька з частин конструкції, такі шафи-купе, як правило, виготовляються на замовлення під розміри ніші, тому перевозити таку шафу-купе в іншу квартиру буде недоцільно.
Вибір розсувної системи і дверей
При всьому різноманітті виробників фурнітури все розсувні системи можна розділити на два види. Перший - це опорна розсувні система, система складається з верхньої та нижньої напрямної рейки, верхніх і нижніх роликів, а також профілю з якого збирається рамка жорсткості для дверного полотна. До плюсів можна віднести низьку вартість такої системи, до мінусів - втрату корисного місця всередині шафи купе. Другий вид - це підвісна розсувна система, система складається з верхньої направляючої (рейки для руху дверей) і механізму руху (пара роликових кареток і стопорний механізм фіксує двері). Шафи-купе з такою розсувний системою набагато вигідніше виглядають в інтер'єрі завдяки тому, що двері повністю закривають корпус і створюється враження, що вони «ширяють у повітрі».

Двері - це саме той елемент шафи-купе, за допомогою якого ви зможете зробити шафу-купе акцентом в інтер'єрі або навпаки приховати його зробивши непомітним. Для вставок в двері можна використовувати практично будь-які матеріали, головна вимога - це безпека. Якщо ви використовуєте ДСП або МДФ, то поцікавтеся класом емісії, в ідеалі клас емісії повинен бути Е-0, якщо ви вирішите використовувати скло і дзеркало, то вони повинні бути покриті якісною плівкою, яка при ударі утримає гострі осколки.

Вибір наповнення шафи-купе
У висновку нашої статті про те, як правильно замовити шафу купе, розглянемо варіанти наповнення шафи-купе. Головне правило - підбирайте наповнення відповідно до речами, які ви плануєте зберігати в шафі.
Крім широких відкритих полиць і штанг для вішалок з одягом передбачте високі антресольні полки для великогабаритних предметів, які займають багато місця, але використовує рідко. Не забудьте включити в проект висувні ящики, які будуть корисні для зберігання малогабаритних речей. При необхідності доповнюйте наповнення вашого шафи-купе висувними Обувниці, брючніци, фурнітурою для зберігання краваток, шарфів і ременів.

Поділитися: