Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як вибрати кухню

27.12.2017

Для багатьох з нас найулюбленіше місце в будинку - це кухня. Цікавий факт, що звичне для нас слово «кухня» стали вживати недавно, вперше воно стало зустрічатися в письмових джерелах в 1717 році, а раніше її називали «поварня» і «стряпущая хата». Вибір кухні відрізняється від вибору меблів в спальню або вітальню, вибираючи кухню не можна просто відштовхнутися від смаків і стилю, в першу чергу на кухні все повинно бути зручно і практично. У статті ми відповімо на питання, як правильно вибрати кухню, розглянемо плюси і мінуси матеріалів для корпуса і фасадів, а також розглянемо на прикладах найпопулярніші планування кухні.
Матеріал для корпусу і фасадів кухні
Кращий матеріал для корпусу кухні - це натуральне дерево, такі кухні служать довгі роки, вони міцні і стійкі до вологи. Для економії корпус кухні можна виготовити з МДФ або ДСП.


Вибір матеріалів для фасадів набагато більше, ніж для корпусу, адже саме фасад визначає стиль кухні. А ще більший вибір варіантів декоративних оздоблень і покриттів для фасадів. Наприклад, тільки популярних покриттів фасадів з ДСП можна зустріти п'ять видів: ламіноване, кешований, шпонированное, покрите пластиком, ДСП Cleaf. Найпопулярніші матеріали для фасадів: натуральне дерево, МДФ, ДСП, скло. Кращим матеріалом для фасадів також буде натуральне дерево, оброблене водовідштовхувальним складом.


Важливий елемент будь-якої кухні - це стільниця. Для виготовлення стільниці найкраще використовувати граніт, але у граніту є один недолік - це вартість, граніт можна замінити штучним каменем. Штучний камінь не буде таким же міцним, як граніт, але він істотно дешевше, легко реставрується і красиво виглядає в інтер'єрі.


Яку кухню краще вибрати вирішувати тільки вам, головне при замовленні кухні врахуйте переваги матеріалів корпусу, фасадів і стільниці.

Популярні планування кухонь:
I - образна кухня


L - образна кухня


П - образна кухня


Острівна і півострівна кухня


Як вибрати кухню поради
Отже, ми вже розглянули два важливих правила, це матеріали для кухні та оптимальні планування. Третє правило, про те, яку кухню вибрати, це зонування - щоб кухня була дійсно зручною її потрібно спланувати за принципом трикутника, який буде з'єднувати три зони: зону зберігання, робочу зону і санітарну зону. Оптимальна відстань між зонами має скласти один метр, і не повинно перевищувати шість метрів. Кращим рішенням буде скласти всі робочі поверхні в одну лінію. Дотримуючись наших простих порад, ви зможете визначитися яку кухню краще замовити саме вам.

Поділитися:
Товари з вітрини