Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як вибрати ідеальну люстру

25.07.2018

Правильно підібране світло здатне пробудити у нас позитивні почуття і емоції. Саме тому декоратори і дизайнери при оформленні простору відводять центральне місце освітленню.

 Сьогодні для організації освітлення використовують різноманітні освітлювальні прилади, але найяскравішим акцентом, який буде притягувати увагу, безумовно, залишається люстра. Люстра - це елемент інтер'єру, який виконує цілий ряд функцій: підкреслює стиль, прикрашає, демонструє розкіш і статус господарів.

Правильно підібрана люстра здатна повністю змінити приміщення. Сьогодні ми дамо кілька простих практичних порад, які допоможуть вам, без залучення професійного дизайнера, правильно підібрати люстру для вашого інтер'єру.


1. Відповідність заданому стилю інтер'єру
Асортимент люстр величезний, тому, вибираючи відповідну люстру, рекомендується в першу чергу відштовхуватися від загального стилю інтер'єру вашої кімнати. Класичні бронзові люстри, прикрашені кришталевими підвісками, стануть вдалим доповненням інтер'єрів в історичних стилях, таких як ренесанс, бароко, рококо або ампір. Для інтер'єрів у стилях модерн і хайтек підійдуть люстри з металу і пластика. Якщо ви оформили вашу кімнату в стилі арт-деко або еклектики, обов'язково зверніть увагу на різнокольорові люстри з муранського скла.

2. Підібрати правильний розмір люстри
Люстра повинна виглядати в інтер'єрі органічно і пропорційно простору, тому потрібно враховувати габарити кімнати. Велика люстра в маленькій кімнаті буде перевантажувати інтер'єр, а маленька, навпаки, може загубитися на фоні великого простору.

Для зручності вибору люстри потрібного діаметра, дизайнери користуються простою формулою: (Довжина кімнати в метрах + Ширина кімнати в метрах) х 10 = діаметр люстри в сантиметрах. Наприклад, якщо у вас квадратна кімната 5 метрів в ширину і довжину, то вам потрібно підбирати люстру діаметром 100 сантиметрів.
Також важливо при виборі люстри враховувати висоту стель: в цілях безпеки рекомендується вішати люстру таким чином, щоб від підлоги до люстри залишалася висота не менше 2,2 метра. Тому, якщо у вашій кімнаті невисокі стелі менше 2,5 метрів, віддайте перевагу стельовим люстрам замість підвісних.

3. Рівень освітлення
При виборі люстри потрібно звертати увагу не тільки на естетичну складову, але і на функціональність. Не варто забувати, що основне завдання люстри - це все ж освітлювати приміщення. Саме від рівня освітлення залежить, наскільки буде комфортно перебувати в кімнаті.

Для кожного типу приміщення існують загальноприйняті норми освітлення. Можна виділити три основні види освітленості:
- приглушене світло до 12W на метр квадратний, підійде для спальні;
- середній рівень світла до 18W на метр квадратний, підійде для санвузла, кабінету, дитячої;
- яскраве світло 20W на метр квадратний, підійде для вітальні.

Поділитися: