Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як вибрати диван для вітальні

07.03.2018

Декоратори, оформляючи сучасні мінімалстіческіе інтер'єри вітальні, прагнуть створити максимально комфортне функціональний простір, але при цьому і зберегти концепцію мінімалізму. За рахунок своєї універсальності одним з основних предметів меблів у вітальні буде залишатися диван. Виробники постійно вдосконалюють колекції, надаючи нам широкий вибір форм, розмірів і модифікацій диванів. А за допомогою комбінації тканин різних фактур і кольору професійний декоратор може одну і ту ж модель дивана перетворити в залежності від цілей в інтер'єрі, висловивши диван яскравим акцентом або, навпаки, підібрати тони оббивки таким чином, щоб диван не виділявся і злився з інтер'єром.
У сьогоднішній статті ми дамо декілька порад про те, якої форми і розмірів вибрати диван для великої і маленької вітальні, як розмістити диван і на що звернути увагу при виборі оббивки.
Як розмістити диван в вітальні
Для вдалого розміщення дивана у вітальні потрібно врахувати багато чинників: розташування дверей і вікон, освітлення, телевізора, каміна, стелажів і ще десятки дрібниць і особливостей конкретно взятого інтер'єру. Але основний фактор, від якого потрібно відштовхуватися в першу чергу - це розміри вітальні. Диван - це центр вітальні, і він повинен бути сумірний з розмірами кімнати.

Для просторій вітальні підбирайте великі дивани. Такий предмет меблів буде не тільки зручний, але також продемонструє респектабельність власника будинку. У приміщенні з великою площею можна не економити простір, тому буде доречним розмістити модульний диван з декількома кутами або п-подібної форми. Також зверніть увагу на дивани, оснащені мінібарами, поличками і іншими функціонально корисними елементами.

Вдалим рішенням для великої вітальні буде еркерний диван, округлені форми якого пом'якшать в цілому інтер'єр вітальні і зроблять його менш незграбним.


Ще один з вдалих прийомів - це розмістити однакові прямі дивани один навпроти одного, розділивши їх журнальним столиком.


У маленькій вітальні краще поставити невеликий прямий диван уздовж однієї із стін. Малогабаритний диван буде не менш функціональним, ніж великий. Ви можете вибрати диван з механізмом трансформації для того, щоб отримати додаткове спальне місце і з нішею для зберігання речей. А головне - за рахунок кольору і фактури оббивки ви зможете навіть маленький диван зробити прикрасою свого інтер'єру.

Як вибрати оббивку для дивана
Головне дотримуватися двох основних правил будь-якого дизайну інтер'єру:

  • це не оформляти весь дизайн в одному кольорі;
  • не використовувати багато яскравих кольорів в одному приміщенні.

Якщо підібрати меблі в однаковому кольорі зі стінами, то всі кольори зіллються в одну гаму й інтер'єр буде виглядати тьмяно. Навпаки якщо в одній кімнаті використовувати десяток яскравих забарвлень, то інтер'єр стане занадто строкатий, аляпісто, що викликає роздратування.
Якщо ви захочете зробити акцент на дивані, то використовуйте насичений яскравий колір, який буде кардинально відрізнятися від основного кольору інтер'єру.
Якщо ви навпаки захочете змістити акцент з дивана, підберіть відтінок трохи світліше або темніше оздоблення стін, але сам диван обов'язково прикрасьте декоративними подушками яскравих кольорів або малюнків, щоб диван не виглядав надто нудно.


Вибираючи фактуру і тип тканини для оббивки, в першу чергу зверніть увагу на те, які тканини вже у вас використані в інтер'єрі. Ідеальне рішення, коли фактура оббивки збігається з фактурою тканини штор. Також потрібно враховувати в цілому в якому стилі виконана ваша вітальня. Наприклад, якщо ви створюєте простір в стилі індастріал, то для оббивки дивана потрібно використовувати виключно шкіру, а якщо в одному з історичних стилів, то потрібно використовувати жаккард або оксамит.

Поділитися:
Товари з вітрини